1 resa, 1 bil, 5 kontinenter: Att köra bil jorden runt

Lifestyle by

Vi har rest i 5 år tillsammans, besökt över 20 länder och jobbat i 7 av dom. Vi älskar att resa och det är vår livsstil.

Många frågar oss ”Hur länge ska ni resa?” och ”När ska ni börja göra något riktigt?”.

Vi ska resa så länge vi tycker om det och trivs med det och därför planerar vi nu vår största, bästa, grymmaste och längsta resa hittills! Många har backpackat i Sydostasien i flera månader, spenderat ett år i Nya Zeeland och åkt på safari. Vi kände att det var dags för oss att ta vårt resande till en ny nivå och göra nåt unikt!

jordenrunt

Med början till sommaren ska vi köra jorden runt. 1 resa, 1 bil, 5 kontinenter. Vi börjar i Sverige och kör öst genom Europa till östra Asien. När vintern kommer skeppar vi över till Kanada där vi ska jobba som skidinstruktörer. Resan fortsätter sedan genom USA till Centralamerika där vi stannar för att jobba som dykinstruktörer. Vi kör sedan ner till och runt i Sydamerika innan vi skeppar över till Sydafrika och kör genom Afrika tillbaka till Sverige.

Hur grymt är inte det här! Det slår högre än alla våra tidigare resor.

Resan kommer att ta mellan 2-2.5 år. Vi har ännu inte bestämt exakt rutt utan det kommer att visa sig längs vägen. I nuläget jobbar vi mycket med Asiendelen. Vi lämnar Sydamerika och Afrika till senare, mycket kan hända tills vi är där.

jordenrunt_norge

Vi jobbar inte bara med att planera resan, rutten och söka visum som man gör vid vanliga resor. Vi jobbar den här gången för att hitta företag att samarbeta med under resan.

Och vi är i slutfasen med att starta ett samarbete med en välgörenhetsorganisation som vi kommer att jobba med under hela resan! Mer om det här senare.

Det här kommer bli stort!

Vad är den galnaste resan du gjort? Vad tror du om vår resa? 

Comments