Avresa och färjepanik

Lifestyle by

Ni kommer inte tro oss!

Idag var den stora dagen. Vår road trip runt jorden började. 

Vi lämnade Trollhättan under tidig eftermiddag och i höjd med Göteborg bokade vi färjan. Nu var vi på väg så det kändes tryggt att göra det. 

Vi kom fram till Trelleborg 1 timme innan in checkningen öppnade. Det fanns en vacker men otroligt illaluktande promenad längs vattnet med en ICA där vi kollade runt efter typiska svenska saker vi kunde köpa i present till personer vi möter längs vägen. 

Vi hoppade in i bilen och följde skyltarna Swinoujscie och Unity Line, färjebolaget vi skulle åka med. 

Vi kom fram precis när in-checkningen öppnade men det kändes fel direkt. Vi var de enda där förutom några långtradare. Incheckningsbåset var svart och vi frågade runt men alla chaufförer var utländska och kunde ingen engelska. Telefonnumret som stod på dörren gick direkt till telefonsvarare. 

Vi körde bort till Stena och TT-Line terminalen och frågade och de bekräftade att Unity Lines terminal var där vi först väntat. Vi körde tillbaka och läget var samma. 

Vi kollade tiden och datumet på biljetten och det stämde. 

FAN!!! FAN FAN FAN! 

Den går ju från Ystad, vi är ju i Trelleborg! Det var totalpanik inom mig. Om vi hade insett det när vi för kom hade vi bara kunnat köra dit. Nu var det 15 minuter innan in-checkningen stängde! Vi skulle missa den!!!

Vi skyndade till Stena och TT-Line för att se om de hade biljetter kvar. Det fanns på en senare färja men för 3000kr! Alldeles för mycket för oss. Jag ville bara gråta. Vilken jävla starta på resan. 

Vi körde åt sidan för att lugna ner oss och söka på alternativ imorgon. Jag hittade ett nummer till Unity Line i Polen som skulle vara öppet och ringde dit. Om det är något jag lärt mig så är det att man ska alltid fråga. Det värsta som kan hända är att man får ett nej. 

“Hej! Jag har en färjebiljett till färjan som avgår om 33 minuter och incheckningen stänger om 3 minuter men jag vill egentligen åka imorgon. Går det att ändra bokningen?”

“Ingen problem. Så, nu är den flyttad till imorgon 13.30. Du har samma bokningsnummer. Var det något mer jag kunde hjälpa dig med?” Vilken lättnad!

Det negativa är att vi blir i Sverige ännu en natt. Det positiva är att vi slapp köpa ny biljett. Nu kör vi till Staffanstorp och hälsar på en vän istället. 

PS Vår vän är inte hemma, vi bor på hans garageuppfart. DS

Comments