Beslutsångest: För många bra alternativ

Lifestyle by

Ibland är det svårt när saker går för bra! Det låter kanske konstigt men jag ska försöka förklara vad jag menar. Vi har fått några riktigt bra erbjudanden om jobb på olika ställen men så vill vi ju resa också. Och vi jobbar ju för att kunna resa, eller? Nu behöver vi er hjälp för att kunna bestämma oss för vad det bästa alternativet är!

De olika alternativen är:

Summer camp i Kina

Vi har fått fyra olika erbjudanden om att jobba på summer camp i på olika ställen i Kina. Vi älskar Kina och har många vänner där och åker hemskt gärna tillbaka. Vi får flygresa, boende, mat och visum betalt av företaget och dessutom en bra lön så att vi kommer att kunna spara undan en hel del pengar.

Problemet med det här erbjudandet är att vi inte kommer att kunna bo tillsammans. På lägren bor tjejer och killar separat och vi måste bo med barnen, alltså kan inte jag och Jacob bo tillsammans. Vi kommer dessutom att jobba i stort sett alla våra vakna timmar en vecka i sträck för att sen ha 1 dag ledigt och sen börja på en ny runda.  Detta repeteras i 10 veckor.

Dykinstruktör på Koh Tao

Koh Tao har ju varit väldigt dubbelt för oss. Vi har varit här sen i slutet på November förra året och till en början trivdes vi bra. Vi jobbade mycket i December och tjänade bra med pengar. Januari var kasst jobbmässigt och vädermässigt var både December och Januari hemska med massa regn, storm och en stor översvämning.

Vår dröm om hur det skulle vara att bo på en tropisk ö var långt ifrån det vi upplevde. Sen drog vi till Kina i 3 veckor och bestämde oss när vi var där att ge Koh Tao en till chans.

Väl tillbaka tog det bara ett par dagar innan vi sa upp oss får dykcentret vi jobbat heltid på sen vi kom eftersom personalchefen där var kass.

Efter en vecka med att ta igen det vi missat på bloggen under tiden i Kina och dagar med strandhäng, snorkling och träning kände vi att Koh Tao ändå är riktigt najs. Ett tillägg är också att solen och den tropiska värmen nu är här. Inget mer regn och rusk!

Vi tog en dag och delade ut våra CV för frilans-uppdrag på olika dykcenter på ön och bara några dagar senare ramlade de första jobben in.

Och nu inte ens en vecka senare har vi redan fått ett erbjudande om ett heltidsuppdrag för ett av dykcentren vi frilansat för. Det är en schysst ställe, de har öns bästa dykbåt och ledningen och kollegorna verkar schyssta. Mycket bättre än där vi jobbade tidigare. Men här har vi ingen garantier av något slag så vi vet inte alls vad vi kan tjäna om vi väljer att stanna.

Cykla i Japan och Taiwan

Redan när vi bestämde oss för att åka, jobba och bo i Thailand för ett tag bestämde vi oss för att vi ville cykla i Japan, Taiwan och Kina. Japan och Taiwan är oinvigda länder för oss som vi gärna vill besöka och efter förrförra sommarens cykelresa i Kina är vi supersugna på att göra det igen.

April och Maj är körsbärsblomningssäsongen i Japan. Det vore grymt att cykla där då! Taiwan kan vi göra när som helst.

Vi har sponsorer som visat intresse på att vara med och sponsra cyklar och flygresa för en sån här resa. Men vill vi vänta på att de ger klartecken och riskera att missa körsbärsblommningen?

Så som vi ser det har har vi de här alternativet
1. Tacka ja till erbjudandet om en heltidstjänst som dykinstruktör här på Koh Tao och åka till Japan och Taiwan och cykla senare vilket antagligen innebär att vi missar körsbärsblommingen och eventuellt att vi behöver göra cykelresan betydligt kortare.

2. Lämna Koh Tao vid månadsskift Mars/April och ge oss ut och cykla. Uppleva körsblomningen och göra det vi gör bäst: resa! Men tänk om sponsorerna inte kan fixa fram cyklar så snabbt?

3. Tacka Ja till erbjudandet i Kina, strunta i hur mycket pengar vi tjänar nu och då kunna dra och cykla i Japan och Taiwan innan jobbet där börjar.

Så nu snurrar tankarna runt och runt. Ska vi verkligen lämna Koh Tao nu när vi trivs och har det riktigt gött här, när solen och det liv vi drömt om äntligen är här? Men vi älskar ju Kina, vi borde åka dit! Men vill vi verkligen jobba med kinesiska barn dygnet runt? Orkar vi det i 10 veckor? Och utan att bo tillsammans? Vi får ju bra betalt men är det värt de?

Som en liten bonus har vi dessutom fått ett jobberbjudande i Schweiz i början av hösten där de vill att vi kommer och jobbar på ett sommar/höstläger för barn. Också med en riktigt bra lön, boende och mat men inte resa dit inkluderat och betydligt mindre jobbtimmar än i Kina. Men det är bara ett 3 veckors uppdrag och det går att kombinera med vilket alternativ vi än väljer.

Vad skulle du välja? Och varför?
Dela med dig av dina tankar och hjälp oss att bestämma oss! Vi behöver verkligen er hjälp. 

Comments