När jag glömde mitt pass på ett hotell i Indien

Lifestyle by

När vi var i Indien hände det som inte får hända. Jag glömde mitt pass på ett hotell och reste vidare.

Bilderna i det här inlägget är från ett senare tillfälle i Indien då vår väska och kamera blev stulen strax efter det här.

borttappat_pass_06Vi hade checkat in på det lilla hotellet i en stad i Indien. Vid in-checkningen tog de, precis som så många gånger förr, mitt pass. När man checkar ut får man tillbaka passet. Vi hade gjort det så många gånger tidigare.

Men när vi skulle checka ut från det här hotellet hände det!

borttappat_pass_05Vi lämnade nyckeln i receptionen och gick till busstationen. Vi hoppade på en 10 timmars buss som skulle ta oss till nästa stad där vi skulle bo hos en couchsurfare. Det var en väldigt bra host och vi stannade där 2 nätter.

Vi åkte vidare till en ny stad och hittade ett hotell. När vi skulle checka in frågade jag Frida om hon hade mitt pass. Hon sa att det borde ligga i passfickan. Jag kommer ihåg stressen och känslan i magen. Jag letade igenom väskan igen men jag visste att jag inte skulle hitta det.

borttappat_pass_04"När hade vi passen sist?" frågade jag.

"Jag vet inte" svarade hon.

Vi gick igenom de senaste dagarna och insåg var mitt pass var. På hotellet i en annan stad långt bort. Fan!

Jag är inte mycket för att panika och stressa upp mig, har inte riktigt förstått hur det ska hjälpa mig i den här typen av situationer. Nu handlade det om att tänka igenom besluten och vad vi ska göra.

borttappat_pass_03Jag kommer inte ihåg hur vi visste det men vi visste vad hotellet hette. Vi går alltid in på flera hotell, jämför priser och bryr oss aldrig om namnet. Nu visste vi vad det hette.

Med några sökningar hade vi telefonnumret och de svarade att de hade mitt pass.

Skönt! Nu visste vi iallafall var passet var.

borttappat_pass_02Precis innan Indien hade jag själv rest till Sverige för att träffa farmor och farfar medan Frida reste själv i Malaysia. På flyget till Sverige försvann mitt incheckade bagage och jag fick inte tillbaka det under mina 10 dagar i Sverige. När jag flög till Indien hade jag en provisorisk väska tills den dag då min återfanns (den var borta 14 dagar!)

Mer läsning: När flygbolaget tappade bort min väska i 14 dagar

Min ryggsäck kom till Trollhättan och mina föräldrar postade den till en couchsurfing host i Indien. Enligt posten skulle det ta 2-3 veckor och vi skulle anlända efter 4 veckor till honom men väskan försvann igen och kom inte fram förens 10 veckor senare.

Eftersom mina föräldrar hade skickat min ryggsäck visste jag att jag behövde åka tillbaka till couchsurfing hosten för att hämta väskan. Det kändes därför som en bra idé att skicka passet dit.

Nu fanns det inget att göra med passet och ingen anledning att oroa sig. Det är utanför min kontroll.

Retocuh and PhotographyDagen efter att passet skickats hände något hemskt och troligtvis det värsta hittills under våra resor. En av våra ryggsäckar blev stulna. Nu stod vi båda utan pass. Fridas var borta för gott och mitt var någonstans i den indiska postgången.

Vilken tur och vad skönt att jag hade glömt mitt pass på hotellet så att båda inte var stulna.

Men vilken jävla röra.

Vad hade du gjort i den här situationen?

Comments