Camperinspiration och att planera inredningen

Lifestyle by

Arbetet med vår VW Caravelle går vidare och vi börjar bli färdiga. Eller inte riktigt. Men i mitt huvud är det en ganska tydlig bild av hur vi tror att vi ungefär vill ha. Vi har lagt mycket tid på Pinterest och Instagram för att hitta inspiration och idéer. 

När vi öppnar bagaget vill vi ha en hurts där som täcker hela bredden och ungefär halva höjden. Man kommer alltså inte kunna gå ut ur bagaget. Ungefär som den här bilden.

bygga_camper_inspiration_05Den stora lådan som hon har till höger kommer vi att ha till vänster. Tänk er att hela hurtsen är standard djup men den stora lådan nere till vänster (höger på bilden ovan) är långa och går att dra ut lite över en meter. Något i stil med de här två bilderna.

bygga_camper_inspiration_04

Den långa utdragslådan blir en arbetsyta för att främst laga mat på. Den ska ha smålådor på tvären, precis som bilden, som man kan öppna både utifrån men även dra ut från under sängen. Vi kommer att ha en lös gasoltank och brännare så vi kan laga mat utanför men om det skulle bli kast väder och regna på tvären så kan vi ta in den och laga i bilen.

Sängen kommer att stå längs vänster väggen och vara upphöjd så den är ovanpå den långa utdragslådan. Vi kommer att bygga det som på engelska kallas slat bed så vi snabbt kan göra den från en enkelsäng till en dubbelsäng.

bygga_camper_inspiration_06

Sängstommen kommer att se annorlunda ut för att vi ska kunna ha utdragslådorna men själva idén är samma. Så när det är enkelsäng på dagen kommer ena madrassen läggas upp mot vägen och bli ryggstöd till en soffa.

Vi har dubbla skjutdörrar på vår bil men kommer att använda den högre som vår huvuddörr. Vänsterdörren blir kvar men vi kommer bygga säng framför men den kommer gå att öppna.

Bakom framsätena tänker vi bygga någon form av förvaring liknande den här fast i två separata moduler. En bakom varje säte med ett mellan rum i mitten så vi kan gå från framsäten bak till bodelen utan att behöva gå ur bilen.

bygga_camper_inspiration_02

Utifrån kan det se ut ungefär såhär.

bygga_camper_inspiration_01

Vi har även tankar på att sätta upp en markis men det behöver vi inte bestämma oss för nu. Det är lätt att göra senare.

bygga_camper_inspiration_03
Vi bygger för det högre fönstret i skåpet och bygger ett högt förvaringsskåp där.

bygga_camper_inspiration_07

Vi vet fortfarande inte hur vi ska göra med bord framför soffan. Vi vill inte ha ett stort bord uppe hela tiden och heller inte ett långt som går längs hela soffan. Vi tror mer på att ha två mindre bord i varje ände som man lätt och smidigt kan fälla upp/plocka fram när det behövs, både för att äta men även för att jobba med bloggen.

Andra tankar vi har är att sätta en snurrplatta på passagerarsätet för att kunna snurra den.

Vi kommer troligtvis att ha två dunkar med vatten och använda vårt Sawyer filter för att filtrera rent dricksvatten till den ena. Det fungerar med gravitation och vi kan lösa det på kvällarna när vi står still. Exakt var tankarna ska stå har vi inte bestämt än.

De flesta bilderna är från ett par som reser med camper van i Australien och de är en grym inspiration. Kolla @mitch.cox och @cleocohen. Övriga bilder finner ni på vår Pinterest board

Vad tror ni? Låter det som en bra plan? Har ni några förslag, idéer och tankar kring bygget?

Comments