Bygga husbil – Förvaring

Lifestyle by

Vi visste att vi skulle behöva så mycket förvaring och avställningsytor som möjligt. Bilen är ganska liten, inte alls som Stripie, så vi behövde använda varje centimeter till fullo. Vi har tre huvudsakliga förvaringsutrymmen.

Lådorna under sängen

Vi byggde en bäddsoffa som är 30 centimeter över bilens golv för att möjliggöra förvaring under.    Längst bak i bilen har vi källaren, det stora utrymmet där den tredje stolsraden kan fällas ner i golvet. Med säten slängda har vi massa utrymme där. Eftersom vi har utdragslådan och köket ur bagaget blev det naturligt att ha maten i källaren. Med en liten back under utdragslådan längst till vänster och med en stor hög plastback till höger kan vi få plats med all mat där. I utrymmena runt och mellan lådorna står konserver, såser och annat.

Under sängen har vi 4 backar. När vi köpte backarna tog vi ungefärliga mått och sedan körde vi till Walmart och köpte ett antal olika backar. Vi tog ut alla på parkeringen och testade och puzzlade lite. Sedan lämnade vi tillbaka de vi inte ville ha och köpte fler av de vi ville ha.

Det egengjorda hyllsystemet

Längs med bilens vänstra sida, från sänghöjd upp till fönstret har vi byggt ett hyllsystem. Det är ett fancy ord för något väldigt simpelt. Hyllan är ca 1 meter lång och 15 cm djup.

För att fästa hyllsystemet i bilen satte vi fast träklossar. Det finns redan många håll i metallen så med skruvar och muttrar satte vi fast klossarna och skruvade i dem.

Med tre långa hyllplan, några fancy sneda hyllplan på sidan som är snyggare än de är funktionella och ett sidobord/avställningsyta är det här ett väl fungerande förvaringsutrymme.

När vi byggde den verkade allt bra men när allt var klart och vi la en madrass på sängen såg vi direkt att madrassen täckte hela det nedersta hyllplanet. Så otroligt klantigt att inte tänka på det!

Men det gjorde inget och visade sig gå att använda ändå för nu kan vi lägga våra necessärer där utan att de hoppar runt, madrassen håller de på plats.

På det andra hyllplanet har vi ett usb uttag för att kunna ladda och massa mer utrymme.

Det tredje och översta hyllplanet är bara avställning när bilen står still eftersom saker där skulle hoppa runt när vi kör.

Den hängande förvaringen bakom sätena

Ännu en av våra favoriter från Stripie. Bakom sätena har vi en lite förvaringsficka som Frida sytt. Designen är simpel med en metallstav insydd längst upp för att göra den stabil, två remmar högst upp för att knyta runt nackstödet och en lång resår längst ner som går runt stolen hålls den på plats.

Fickorna är av olika storlek, de flesta helt utan plan. Några är små smala för att passa penor, några stora djupa för vattenflaska eller toapapper, och fler som är mitt i mellan och är där vi lägger alla saker man har men som man inte vet vart man ska lägga.

Hyllsystemet är väl inget att skryta med men den hängande förvaringen är klockren. Har du några egna förvaringslösningar som du är extra nöjd med i din camper van?

Comments