Vita Templet i Chiang Rai, Thailand

Lifestyle by

Efter att ha spenderat ett par dagar i Chang Mai för att fira Loy Kratong bestämde vi oss för att ta en kort sväng förbi Chiang Rai och det berömda vita templet som finns där.

Mer läsning: Våra bästa bilder från Loy Krathong

Efter våra dagar i det väldigt tempeltäta Chiang Mai var vi egentligen ganska mätta på tempel men vi tänkte att vi skulle ta tillfället i akt eftersom vi ändå var så nära (3 h bussresa) från det berömda templet. Vi ångrar oss inte!!!

Det vita templet var helt otroligt vackert! Det var som i en saga, templet som är av en typiskt Thaistil med snirkliga dekorationer, drakar och eldsflammor längs templets tak, runt dörrar och fönster. Men istället för det vanligt förekommande gula, röda och guldfärgade utsmyckningarna är hela detta tempel vitt och silver.

Vi betalade 50 baht (12kr) för att få komma det nära och gick in. En lång bro ledde fram till templet och vid brons början låg helvetet, eller i alla fall vad som skulle symbolisera det. Statyer av fasansfulla varelser var utplacerade vid brofästet där fanns också en damm där människors händer sträcktes mot skyn som i ett förgäves försök i strävan mot himmelen. Vi korsade helvetet och gick upp på bron mot templet som symboliserade himmelen och paradiset.

Bron glimmade i vitt och silver i eftermiddagssolen utav de tusentals små blankpolerade spegelbilderna som var delar av dekorationerna. Lika så gjorde templet, det var otroligt imponerande med alla sina snirkliga dekorationer. På ett sätt var det väldigt likt alla andra thaitempel med dess typiska arkitektur men samtidigt så unikt på grund av att det var helt vitt och där inte fanns något guld.

Inuti templet fanns en stor väggmålning som höll på att poleras upp. Den var målad med metallic färg så den skimrade när solen strålar svepte över målningen. Målningen var vacker men det var utsidan av templet som imponerade oss! Vi gillade det verkligen och rekommenderar definitivt ett besök dit om du reser till området runt Chiang Mai.

De hade även en väldigt vacker toalettbyggnad.

Vilket är det vackraste templet du besökt?

Comments