Därför är cykling det bästa sättet att upptäcka ett land på.

Lifestyle by

 

Varför ska man cykla när man kan flyga, ta en buss eller bila? Vi har gjort två cykeläventyr tillsammans, 250 mil i Vietnam och 200 mil i Kina. Båda gångerna utan dyra cyklar och utrustning och utan månader av spinningklasser för att komma i form.

Våra två cykeläventyr är bland de bästa vi gjort! Här är 6 anledningar varför just cykel är det bästa sättet att resa.

Du kommer se det ingen annan sett

Cykelsemester Kina

Du kommer med stor sannolikhet att hamna "off the beaten track" i och med att cyklade turister inte hör till vanligheten och det är betydligt trevligare att cykla på små vägar än längs motorvägen. Du kommer att få se saker som inte är omnämnda i någon guidebok alls.

Du upplever kulturen

Cykelsemester Vietnam

Livet i turistområdena är ofta långt ifrån vardagen för många familjer. Allt är polerat och uppstyrt. Att gå runt på marknaderna på morgonen, att besöka templen dit vanliga familjer går och att få se hur människor lever och arbetar på landsbygden var det som charmade oss och blev en viktig del av vår resa.

Du blir inbjuden till främmande människor.

Cykelsemester Vietnam

Det är ovanligt att se cyklande turister och många är nyfikna på vad du gör och varför. Vi blev inbjudna till många som vi träffade längs vägen. Många utav våra bästa upplevelser och starkaste reseminnen kommer från dessa oförväntade möten. Att verkligen få träffa och umgås med lokalbefolkningen blir lätt när man cyklar.

Du kan äta hur mycket du vill

Cykelsemester Kina Mat

Du kan med utan dåligt samvete njuta av all god mat i mängder för du kommer ändå att trampa av dig kalorierna med råge om du väljer att resa med cykel. En vanlig dag under vår cykelresa i Kina åt vi frukost, morgonsnacks (halvkilo frukt), lunch, eftermiddagssnacks, middag, andra middag och kvällssnacks. Det var hur bra som helst!

Du spar på miljön.

Cykel är det klimatsmartaste transportmedlet. Så miljön behöver inte stå tillbaka för att du ska kunna resa.

Du blir starkare

Cykelsemester VietnamDet blir benträning på en helt annan nivå än 45 min spinning tre gånger i veckan. Och om du har några extra kilon du gärna vill bli av med är det lätt att fixa det, utan att ens behöva tänka på det kommer du att förbränna mängder av kalorier.

Resan är målet

Cykelsemester Vietnam

Många backpackers flyger mellan länder och hoppar mellan attraktioner med bussar. När du cyklar fungerar det inte så. Även om vi ofta siktade mot en attraktion kunde den vara 5 dagar bort. Resan dit blev höjdpunkten och vad vi kommer ihåg.

Har du gjort någon cykelsemester? Vad tyckte du om det?

Comments