Bygga husbil: Elproblem och demontera gastank

Lifestyle by

Bilen var tömd och det var dags att öppna motorhuven och kolla läget där. Vi kan inget om det så har inte brytt oss eller kollat något noggrannare men nu var en vän över och hjälpte till.

Jag hatar bilel!

Bilelektronik är så otroligt dumt och osmart gjort. Den här bilen har backkamera, komradio, skåpvärmare, uttag för kupévärmare, xenonljus, extralampor, larm och massa annat vi inte känner till ännu. Det var mycket sladdar. Allt sitter ihop med buntband och det står inte vilken sladd som går var. Det här är en av anledningarna till att jag inte gillar bilar.

_MG_1465

Vi skruvade loss det mesta av inredningen för att komma åt men det gjorde det inte mycket lättare.

”Jag rycker i en sladd, ser du vilken som rör sig?”
”Alla rör sig, det måste finnas fler buntband någonstans.”

5 min senare:
”Vilken rör sig nu?
”Den stora svarta”
”Jag har tre stora svarta här”

I slutet av dagen hade vi lyckats plocka bort det mesta av alla extrasladdar. Däremot är det något glapp så centrallåstet fungerar just nu bara ibland men det är ett senare problem.

_MG_1456

Hur demonterar man en gastank och skåpvärmare?

När bilen var nästan tom gick det inte att undvika längre, gastanken och skåpvärmaren måste bort. Eftersom vi var osäkra på hur vi skulle plocka bort gastanken började vi med skåpvärmaren.

Det var lättare sagt än gjort. Den hade två luftintag från under bilen plus att den satt med fyra muttrar. De var rostiga och skruven och muttern snurrade med varandra. Vi behövde hålla emot på ovansidan. Vi lyckades bända bort övre halvan av plasthöljet för att komma åt skruvarna. Tyvärr kunde vi inte se huvudena och lyckades inte hålla emot.

_MG_1445

Vi övergick till UMP-metoden. För er som inte känner till den är den väl beprövad och fungerar ofta men har en potential att skapa mer problem om den använd på fel sätt. UMP = Use More Power

Vi hämtade en slägga och yxa, satte den mot skruven och slog tills den gick av. Fungerade perfekt för de två första. Sedan satt en balk i vägen. Då övergick vi till plan B. Vi satte på en av slipplattorna på skruvdragaren och körde av de två resterande.  

Dags för gastanken. Jag jobbar ju med dykning och principen är den samma och av en slump var även den här tanken på 300 Bar. Vi stängde ventilen, läkte ut gasen i rören och plockade sedan bort den. Lätt som en plätt! Förutom att tanken vägde 87kg och är cylinderformad så det fanns ingenstans att hålla. Rören som gick från tanken bak till tankluckan och fram till motorn samt allt annat extra i motorn lämnade vi tillsvidare. Eftersom den är registrerad som både gas och bensin måste den regas om och jobbet i motorn ska göras av någon kunnig.

Nästa steg är att isolera golvet, väggarna och dörrarna. Vi väntar med att täppa igenom hålen i golvet. Vi kommer behöva fästa saker och kan förhoppningsvis använda flera av de igen istället för att borra nya.

 

Comments