Ett stort beslut – Så ser framtiden ut

Lifestyle by

För några dagar sedan skrev vi om vår beslutångest och nämnde flera av våra beslut vi brottades med. Nu har vi bestämt oss! Vi vet vad vi ska göra. Ungefär.

Mars – April Koh Tao

Vi stannar på Koh Tao till mitten av April. Vi kommer ta de jobben vi får men det är lågsäsong så det är bara deltid. Vi har pratat med ett fridykningscenter och är jätteexalterade över att göra en fridykningskurs. På en tredagarskurs ska vi lära oss att dyka till 15-20 meters djup och hålla andan 2-3 minuter. Idag känns det här helt orimligt men de säger att det inte kommer vara några problem.

Jag tänker att det är lite som när vi får elever till dykningen. De har så många idéer av vad de kan och inte kan göra men vi som instruktörer vet att nästan alla klarar det utan problem. Jag tänker att det är samma sak med fridykningen. Mer om det kommer senare.

Vi ska även testa massa andra aktiviteter och skriva om saker man kan göra på Koh Tao om man inte dyker. Det finns klättring, trapetser, snorkling, fridykning, matlagningskurser, muay thai osv.

Mer läsning: Koh Tao är inte vår ö.

April – Maj Japan

I mitten av April åker vi till Japan för att se körsbärsblomningen och uppleva ett land vi hört så mycket bra om. Planen var att cykla men har insett att det är ganska dyrt att hyra cykel där.

Så just nu lutar det åt att vi åker till Japan men reser på ett sätt vi velat testa länge men aldrig riktigt gjort.

Vi ska lifta runt i Japan! 😀

Vi har sagt runt 3 veckor där. Har du liftat i Japan eller känner nån som gjort det? Hit us – med alla tips du har!! Även om ni inte liftat men har bra tips om Japan så får ni gärna höra av er.

Kommer även gå all-in på Couchsurfing.

Maj – Juni Taiwan

Här blir det däremot cykling. Vi har hittat flera företag som hyr ut fullutrustade cyklar till ett bra pris. Vi planerar runt 3-4 veckor här.

Någon som cyklat eller rest runt i Taiwan? Vilken del av landet ska vi inte missa?

Juni – Augusti Kina

Vi pratade med 5 olika sommarläger som erbjöd alla möjliga olika dealer. Vi har i alla fall tillslut bestämt oss för att åka till Camp Greenwood, samma läger som vi jobbade på i vintras.

Det var många anledningar till att vi bestämde oss men att vi fick igenom vårt krav att bo tillsammans var helt klart avgörande. Vi kan inte göra det hela tiden, vi kommer ha varannan natt tillsammans och varannan natt tillsammans med barnen. Betydligt bättre än varje natt med barnen, både för att vi får bo tillsammans och för att vi kommer vara mer utvilade under dagarna.

Vi valde bort de andra lägren för att Camp Greenwood gav bäst lön och vi har jobbat med dem tidigare. Vi känner Mike och Zhan Kay som driver lägret. Och framförallt är våra goda vänner May och Nancy där.

Augusti – September Schweiz

Ännu en stor och bra nyhet!

Vi fick jobbet på Viamonde, ett läger i Schweiz, så vi kommer vara där under en månad och jobba. Det bästa med det här är att ett par vi känner, en britt och en amerikan, från lägret för två år sedan i Kina kommer att jobba där. Vi har inte träffat dem sedan dess så vi ser verkligen framemot att ses igen. Ännu ett exempel på hur resande gör att vi kan hålla kontakt med och träffa våra vänner mer än om vi hade bott i Sverige.

Oktober – November Sverige

Dags att hälsa på familj och vänner i Sverige. Vi lämnade Sverige i juli förra året så det är drygt ett år borta den här gången. Tiden kommer väl som vanligt att spenderas runt Örebro, Trollhättan och Stockholm med några avstickare till andra delar av landet.

November – obestämd framtid Kanada

Det här har inte ändrats. Vi kommer att göra en skidsäsong i Kanada nästa vinter. Var vet vi inte än men vi har skickat in våra ansökningar om visum. Efter skidsäsongen blir det road trip i Kanada och vidare genom USA ner till México för dykning 😀

 

Så nu känns det riktigt bra! Vi har en grov plan. Den är tillräckligt planerad för att vi ska veta vad vi gör och vart vi är påväg men inom länderna är det fortfarande helt oplanerat så vi har full flexibilitet och är öppna för nya idéer och äventyr.

Både jobbet i Kina och i Schweiz har en fast lön så vi vet vad vi kommer tjäna, tillskillnad från när vi jobbar som skid- eller dykinstruktörer. Att det är läger betyder också att vi får mat och boende så allt vi tjänar är rena besparingar.

 

Om du har några tips om resande i Japan och Taiwan får du jättegärna lämna en kort eller lång lista här i nere i kommentarerna! 

Comments