Fotodagbok Vietnam

Lifestyle by

Det här är bilder som väcker härliga minnen från vår cykelsemester i södra Vietnam

Visst är det fantastiska kläder! Visst är det fantastiska kläder!

Ho Chi Minh City Saigon Moped När vi tänker på Ho Chi Minh City, eller Saigon som det hette förr, är det två saker vi kommer ihåg extra mycket. Det ena är alla motorcyklarna på morgonen. Det andra är de tidiga mornarna i parkerna där folk tränar och umgås innan jobbet. 

Ho Chi Minh City Saigon War MuseumUtanför krigsmuséet i Ho Chi Minh City spelar ett band vars medlemmar är andra generationens offer från USAs Agent Orange bombningar. 

Ho Chi Minh City SaigonEn lugn förmiddag för Ho Chi Minh Citys motorcykelchafförer. 

vietnam_cykelsemester_02För de som bokar en tour i Mekong Deltat kommer garanterat att besöka en av alla flytande marknader. 

Skillnaden är att allt säljs från båtar istället för marknadsstånd. Inte jätteexciting. Däremot blir det otroligt svårt att köpa det man vill ha. Skillnaden är att allt säljs från båtar istället för marknadsstånd. Vilket gjorde det svårt att köpa det man vill ha då man behöver hitta rätt båt, få dens uppmärksamhet och vifta till sig den för att köpa, men det har sin charm ändå.

vietnam_cykelsemester_03Att mötas av detta härliga skratt på morgonmarknaden gjorde oss varma i våra hjärtan.

Mekong Deltat är ett fantastiskt område att cykla igenom. Rekommenderar det skarpt! Mekong Deltat är ett fantastiskt område att cykla igenom. Rekommenderar det skarpt! 

Lunchstopp i en liten by. När man cyklar kommer man bort från turistområdena och får uppleva den riktiga kulturen. Här blev vi turistattraktionen. Lunchstopp i en liten by. När man cyklar kommer man bort från turistområdena och får uppleva den riktiga kulturen. Här blev vi turistattraktionen. 

Norr om Dalat påväg mot Buôn Ma ThuộtFlytande fiskeby norr om Dalat påväg mot Buôn Ma Thuột.

vietnam_cykelsemester_04Människorna i Vietnam var väldigt gästvänliga och tillmötesgående. Vi blev inbjudna hem till folk flera gånger, otroligt roligt och intressant att få höra deras livshistorier och få en glimt av det vietnamesiska familjelivet. 

Fotboll i solnedgången Fotboll i solnedgången

Att cykla i Vietnam är en av våra absoluta höjdpunkter under vår resande. Med cykel kommer man bort från de turistiga områdena och får se Vietnam på riktigt. 

Har du varit i Vietnam? Vilka minne väcker bilderna hos dig?

Comments