Free walking tour – London

Lifestyle by

Som så många gånger tidigare satte vi oss och letade reda på det som kallas Free walking tour. Det är en idé som finns i hela världen där du gör en guidad tour till fots. I grunden kostar den inget utan du ger guiden dricks om du tyckte touren var bra och den levde upp till dina förväntningar. Visst är det en fin idé?!

I London finns flera olika företag som erbjuder den här formen av tours, vi valde Strawberry Tours.

Strawberry Tour

Strawberry Tour erbjuder en rad olika tours, en del går flera gånger varje dag medan andra bara går på t.ex. helgerna. Några av tourerna de erbjuder är en Harry Potter tour (höjdpunkten för oss), en tour i Square mile (affärsområdet), en Jack the Ripper tour, Street Art tour och massa andra. Tror jag räknade till 12 olika alternativ totalt.

Harry Potter Tour

Vad annars! Som inbitna Harry Potter fans är ett besök i London inte fullständigt utan en dos av Harry Potter. Touren var nästan 3 timmar lång och uppdelad i två delar, del 1 handlade om inspelningsplatser i filmerna och att Harry Potter är världens näst största film franchise någonsin. Det har gett filmteamet oväntade möjligheter som ingen annan ens kan drömma om.

Del 2 av touren fokuserade på JK Rowlings inspiration till böckerna. Vi fick besöka platser  som gett inspiration till Diagongränden, Svartvändargränden, Gringotts bank, Fenixordens högkvarter och massa annat.

Det här är en av de bästa Free walking tourerna vi gjort. Inte bara för att det handlar om Harry Potter utan för att guiden var otroligt bra. Han drog roliga skämt, var insatt i Harry Potter, berättade intressant kuriosa och satte en skön och lättsam atmosfär på hela upplevelsen – helt enkelt en superbra guide. Rekommenderas starkt!

Sjävklart har vi skrivit ett helt inlägg om att vara Harry Potter-nörd i London.

Graffitti och Street Art tour

Ännu en superintressant tour. Frida är väldigt intresserad av graffitti och brukar vilja kolla olika målningar när vi reser så den här touren var perfekt. Vi började i Square Mile och gick till området runt Brick Lane.

Vår guide berättade om olika artister, olika tekniker de använde och som var speciella för just deras stil, communityn av artister och konstnärer i området, hur en del artister målade något och lämnade det medan andra återvände till sitt konstverk och restorerade det ifall något t.ex. hade taggat och klottrat över det.

Det var superkul att få lära sig mer om graffitti, en väldigt intressant konstform.  Touren avslutades med ett konstverk av den största av dem alla. Troligtvis den enda graffittikonstnären som gemeneman kan namnet på – Banksy.

Om du befinner dig i London kan vi verkligen rekommendera båda tourerna (vet inte riktigt hur tour böjs på svenska). Och om du aldrig testat en Free walking tour borde du verkligen göra det. Lättaste sättet att hitta en är att googla ”staden + free walking tour”.

Comments