Gästinlägg från Conni – 5 år som digital nomad

Lifestyle by

Vi har rest runt om i världen i 6 år nu och finansierat det med att säsongsjobba, främst som skid- och dykinstruktörer. Conni Biesalski är en av våra stora inspirationskällor. Inte bara för att hon har många värderingar som är nära våra med att njuta av livet, hälsa och att inte äta kött. Hon startade för många år sedan vad som kom att bli Tysklands största reseblogg och lever idag som digital nomad.

Hon har sin inkomst online, vilket ger henne enorm frihet och flexibilitet. Hon kan bo vart hon vill och det bästa med hennes sätt är att det är passiv inkomst. Så hon tjänar inte pengar per timme utan hon jobbar med olika onlinelösningar som genererar pengar även när hon inte aktivt jobbar med det.

Det här blogginlägget är en översättning av ett av hennes inlägg. Otroligt inspirerande och kul att Conni låtit oss översätta och publicera det här. Länk till originalartikeln hittar ni längst ner på sidan.

Vissa ord har ingen bra översättning och vi kommer använda de engelska uttrycken:

Digital nomad – en person som tjänar sina pengar online
Location-independent – platsoberoende, alltså inget jobb eller fast boende som binder dig till en fysisk plats

Affiliate marketing – Länkar på en sida som är kopplade till ett företag så när någon klickar på den och köper något, t.ex. en flygbiljett, så får personen som är affiliate en viss procent som betalning för att den skaffade kunder till företaget.

Business/företag – Det här syftar inte till det formella företaget utan att se bloggen som ett seriöst företag och inte en hobby.

Hustle – tekniken att leva på små medel under en period


Det här är vad jag lärt av att leva som digital nomad i 5 år.

Jag har levt, jobbat och rest som en digital nomad i nästan 5 år nu.

Mer exakt i januari.

Förutom att inte vara en location-independent entreprenör, resebloggare och YouTube-profil är jag en vegansk yogi som gillar att surfa, leva en holistic livsstil och har en stor passion för personlig utveckling.

Jag bor och jobbar var och hur jag vill. Större delen av min inkomst är passiv, vilket betyder att jag inte längre behöver byta min tid mot pengar. Istället tjänar jag pengar när jag inte är vid min dator.

När jag sover, när jag sitter på ett flyg, simmar, mediterar, har sex med fantastiska kvinnor, duschar, dricker gröna juicer eller bara hänger med mina vänner.

Sedan jag blev location-independent, har jag bott och jobbat i många delar av världen:

Bali, Thailand, Spanien, México, Nicaragua, USA, Italien, Argentina, Ecuador, Portugal, Brasilien och många fler…

Om några dagar flyttar jag till Columbia.

Om du vill ha bilder kan du kolla mitt Instagramkonto.

För två år sedan sammanställde jag all min kunskap och erfarenhet i en tysk e-bokkurs som heter ”Digital, Oberoende och Fri: Konsten att leva och jobba var som helst” och den finns att köpa här (en engelsk version är pågång).

Jag har lärt mig mycket under min tid som digital nomad – en period av mitt liv där jag började resan som en kringresande entreprenör som skapade onlineföretag helt från scratch. Jag hade verkligen ingen aning om vad jag gjorde när jag startade.

Hur jag tjänar pengar

Det mesta tjänar jag genom affiliate marketing på Planet Backpack, med Amazon, med resekreditkort och när jag säljer min e-bokkurs.

Min blogg har vuxit till en av Tysklands mest populära resebloggar med mer än 130´000 läsare varje månad och den är mitt huvudfokus idag  – tillsammans med att göra filmer och få min YouTube-kanal att växa.

Jag har varit involverad i många olika företag med en affärspartner tidigare, t.ex. Blog Camp – en onlinekurs för professionella bloggare – och en turistmediabyrå som heter Transit Media.

Jag har också haft föreläsningar och workshops om business, marknadsföring, bloggning, att leva som en digital nomad och hur man lever hälsosamt runt om i världen.

Jag har sammanställt min viktigaste tankar och tips i det här inlägget. Jag hoppas att de kommer hjälpa dig att skapa en egen karriär som digital nomad:

Starta inte en blogg – starta ett företag

Att ha en blogg gör dig inte till digital nomad. En blogg är i sig själv inte ett företag.

Många bloggar missar poängen i att de måste se sin blogg som ett företag om de någon gång vill kunna leva på den.

Verklighetscheck: för att kunna leva på affiliateinkomster måste du ha enormt mycket trafik till din hemsida. Det kan ta över två år innan du har nått dit – och många bloggare kommer aldrig att nå dit. Motivationen försvinner snabbt och besvikelse tar över.

Min blogg Planet Backpack växte snabbt för jag jobbade dag och natt och hade en tydlig affiliatestrategi samtidigt som jag utvecklade andra inkomstströmmar. Jag viste från början att jag ville göra bloggen till ett företag, inte bara min hobby. Det är anledningen till att bloggen blivit en av Tysklands mest populära bloggar och nu har över 130´000 läsare varje månad – och varför mina affiliateinkomster tillåter mig att leva ett komfortabelt liv.

Bloggframgång – egentligen alla framgång – händer inte över en natt.

Så starta inte en blogg – starta ett företag.

Eller med andra ord: skapa en unik och egen produkt.

Om vi ska om pengar, mitt företag började blomma när jag lanserade Blog Camp onlinekurs och när jag publicerade min e-bokkurs. När det hände var det på riktigt. När jag ser tillbaka på tiden innan inser jag att allt jag gjort före var på en amatörnivå.

En blogg är en fantastisk plattform och ska ALLTID vara en del av din affärsstrategi.

Generellt sett:

Glöm affiliateinkomster och glöm inkomster via annonser. Låt de inte stå för hela din inkomst. Skapa flera olika inkomstströmmar! Gör din egen grej, sälj en produkt. En e-bok, en online workshop, en onlinekurs…

Ta det lugnt

Det låter så lockande: att resa runt i världen och få betalt för att göra det.

Jag vet många framgångsrika digital nomads runt om i världen. Vad har de gemensamt?

De reser långsamt. De stannar på en plats i flera månader innan de reser vidare.

För att vara riktigt produktiv behövs en rutin. Förr trodde jag inte på det utan reste runt i världen som att jag var jagad.

Precis som många andra nya digital nomads så överdoserade jag på för mycket snabba resor. Jag kände mig som ett barn i en godisbutik eller som Alice i Underlandet. Du vill ha allt och du tror att tiden håller på att rinna ut och att det är för mycket för att hinna se. Typexempel av FOMO – Fear Of Missing Out.

Sedan hände två saker:

 1. Jag blev utbränd pga. av allt resande.
 2. Jag insåg att jag var som mest produktiv när jag stod med båda fötterna på jorden.

De senaste åren har jag bott långa perioder på Bali som blivit lite av min bas. Just nu är jag på väg till Medellin i Colombia. Efter det letar jag efter en ny bas där jag kan spendera flera månader.

Långsamt är bättre, hälsosammare och du kan njuta mer.

Självklart finns det perioder då jag reser mycket – men jag reser inte längre för resandets skull och för att se världen. Jag längtar efter betydelsefulla och unika upplevelser och inte att ticka av saker på en bucket-list. Jag reser utan en guidebok och jag är enligt många en dålig turist för jag missar många av de populära sevärdheterna. Istället letar jag efter platser som erbjuder yoga, vegansk mat, surfing och platser där jag kan träffa likasinnade.

Jag vill leva en hållbar location-independent livsstil och det är för mig inte genom att flänga runt.

Sammanfattning: Att resa snabbt och bara till de populära destinationerna är för nya digital nomads.

Vänner och community är viktigt – speciellt för en digital nomad

Även om jag är en digital nomad så är jag inte en ensamkrigare. Jag behöver vänner och nära relationer precis som att jag behöver syre för att andas – och jag behöver en community av likasinnade entreprenörer och yogis, människor som förstår mig och mitt sätt att leva.

Många digital nomads och långtidsresenärer kämpar med ensamhet och vissa reser tillbaka hem för det blir för mycket.

Jag har också kämpat med ensamhet under mina resor och frånvaron av nära relationer. Men nu lever jag efter platser där det finns en community och där jag har vänner.

Mitt internationella nätverk av vänner har vuxit under åren och antalet digital nomad-hotspots över hela tiden.

Chiang Mai, Bali, Tarifa, Berling, Barcelona, Medellin för att nämna några.

Sedan finns det fler och fler co-living commmunities (t.ex. Outsite, Road) och co-working spaces (t.ex. Dojo, KoHub) och co-workation projekt (Hacker in Paradise). De poppar upp som svampar runt om i världen.

Nätverket av digital nomader växer och tillsammans med det känslan av samhörighet.

Gör något ingen annan gör

Ännu en grå mellanmjölk reseblogg om backpacking? Kanske ännu en blogg om självkänsla och glädje? Ett till frilansföretag precis som tusentals andra? Eller en ren copycat?

Hur kommer det sig att Planet Backpack kunde växa så snabbt? I början av 2012 fanns det inte många Tyska resebloggar – speciellt inga som var riktigt användbara. Det fanns heller inga andra tyska bloggare som handlade om digital nomad livsstil.

Jag ville alltid leda utvecklingen. Jag ville överraska och skapa en wow-känsla genom att läsa böcker andra inte läste och göra saker de inte gjorde.

När alla gjorde en sak gjorde jag något annat. Det är vad som gör dig speciell – det är inte att göra samma sak som alla andra.

När jag skulle relauncha min blogg 2015 ville jag göra saker annorlunda och minnesvärda. Det är så den här videon skapades – jag visste inga tyska resebloggare (eller bloggare inom någon niche) som hade grymma promotionbilder på sig själv. Så jag hyrde in en professionell filmare.

Så jag spenderade 3 dagar med en fotograf – jag ville vara bäst och ha de bäst bilderna.

Det är därför jag började skriva mer personligt om saker som inte alltid var så glamorösa. Det är därför jag gjorde en 30 dagar YouTubeutmaning och spelade in en film varje dag. Det är därför jag valde att ändra bilden av yoga, meditation och att vara vegan och visa alla att det är sexigt, attraktivt och coolt att leva den här livsstilen.

Jag ser hela tiden nya bloggar och onlineföretag som gör copycats och presenterar de på ett lite annorlunda sätt. Men många saknar kreativitet och något personligt. Idag finns det hundratals Planet Backpack och bara några få som gör sin egen grej.

Inspiration är en sak, att kopiera är en annan.

Vi är inte här för att vara medelmåtta. Vi är här för att vara unika. Och det är vad vi måste kräva av oss själva – varje dag.

Du måste hustla de två första åren

Det är så lång tid det tog för mig innan pengarna började rulla in och jag tjänade tillräckligt för att inte behöva konstant oroa mig över min inkomst.

The 4-hour work week? Glöm det. I alla fall de första åren.

Om det var så lätt skulle alla göra det. Framgångsrika företag byggs genom att hustla, inte genom att dricka cocktails på en strand.

Om du föreställer dig själv att resa runt i världen och skriva en blogg så har du missat hela poängen. Det är så långt från verkligenheten du kan komma.

De första två åren som entreprenör kräver HÅRT arbete – oavsett om du bor på Bali eller i Berlin. Du kommer att spendera mer tid framför din dator än du någonsin gjort, och du kommer jobba mycket mer än 9-17. Du är nu en entreprenör. Grattis.

Du måste jobba oavsett var du är, oavsett väder och oavsett hur vacker din omgivning är.

Nu kan jag ta ledigt en månad och göra yoga och meditera i México utan att behöva bry mig om min inkomst. Jag jobbar ofta mellan 2-4 timmar om dagen och jag tar ofta någon dag ledigt under veckan.

Men det tog mig lång tid att nå hit. Och till och med nu kan jag inte luta mig tillbaka och slappa för länge. I har hela tiden nya idéer, projekt och produkter. Min passion är att skapa och att inspirera andra människor.

Det hårda jobbet tar aldrig slut. Det enda som ändrats är att jag har fler möjligheter att stanna upp och njuta. Och oftast känns det inte som att jobba och jag kan outsourca uppgifterna jag inte tycker om.

För några dagar sedan fick jag ett mejl från en av mina läsare som planerade att köpa min e-bok.

Här är hennes fråga:

”Vad tror du – är det möjligt att tjäna pengar online om jag bara jobbar 2 timmar om dagen?”

Mitt svar?

”Nej. 2 timmar är inte tillräckligt för att bygga ett framgångsrikt företag som förändrar människors liv.”

Men försök att hitta till passion och ditt kall så kommer du inte behöva jobba en enda dag till i ditt liv.

Välj plats utifrån dina behov

Förr reste jag mycket på impuls men nu är jag mer selektiv.

Det här är mina behov:

 • Yoga community
 • Hälsosam veganmat
 • Entreprenör och digital nomad community
 • Bra caféer
 • Co-working space
 • Varmt eller tropiskt klimat
 • Helst nära till havet så jag kan surfa
 • HBTQ community

Platser som uppfyller majoriteten av mina krav är platser där jag kan trivas.

Det här är den stora fördelen med att vara en digital nomad:

Jag kan bo på platser som uppfyller mina behov. Jag kan bo på platser som låter mig leva min livsstil så som den passar mig bäst och där jag kan fylla mina dagar med meningsfulla och hälsosamma aktiviteter.

Det är därför jag känner mig hemma på Bali. I San Francisco. I Berlin. I Chiang Mai. I Södra Kalifornien.

Glöm frilansande och att erbjuda tjänster: Bygg upp ditt eget företag och bli en entreprenör

Frilansning är väldigt bra för att komma igång som digital nomad, det är faktiskt precis så jag började. Och det finns många digital nomads runt om i världen som frilansar och som inte vill ändra på något.

Men för mig och många andra är frilansning bara en språngbräda till att starta sitt eget företag. Det är ett nödvändigt ont som du måste leva med när du bygger upp ditt egna location-independent företag. Om allt går bra kommer kunderna att tackas av en åt gången för att skapa utrymme för din egna entreprenöriella idé.

Det finns inget bättre än att bygga upp något unikt som kan ändra människors liv runt om i världen.

Mitt slutmål var aldrig att erbjuda en tjänst och det kändes aldrig riktigt tillfredsställande. Jag ville ha möjligheten att vara kreativ. På något sätt kändes det aldrig som att jobba som frilansare och att vara anställd var olika saker, de var för nära varandra. Du jobbar i båda fallen åt någon annan och du har fortfarande deadlines.

Och framförallt, som en frilansare byter du ut din tid mot pengar. Ju mer timmar du jobbar ju mer får du betalt. Det är inte min idé om frihet.

Den dagen jag äntligen kunde leva till 100% på mina passiva inkomster var dagen jag blev fri på riktigt.

Att skapa min egen produkt, att driva mitt eget företag helt efter mitt eget schema och att ha full kontroll över mina 24 timmar var en fantastiska känsla.

Du har alltid med dig själv

Depression. Rädslor. Personliga kriser. Oroa. Ensamhet. Och att slå i botten.

Allt är delar av ett liv och delar av en digital nomads liv.

Att bo i olika paradis runt om på jorden är inte lösningen till inre problem.

Topparna av att resa runt i världen är temporära och distraherar dig en kort stund från dina inre problem.

Ett liv som digital nomad kan till och med ta dig närmare dina inre negativa känslor. För du är ansvarig för ditt liv och skapar din egen plats i ditt liv. Det kan hända dig och det har hänt mig och många andra människor (t.ex. Pieter Levels).

Jag har haft problem med alla sakerna jag nämnt. Jag har varit deprimerad till den yttersta spetsen då jag helt tappade tron på livet, jag har fallit hårt många gånger, min ensamhet har drivit mig till depression, mitt hjärta har brustit i tusen bitar och jag har haft panikattacker. Om du kan säga det så har jag troligtvis upplevt det och kommer att fortsätta göra det.

Och ibland ser de vackraste platserna och de finaste stränderna fula ut när du har delar inom dig som behöver lagas och läkas. Jag har varit på fantastiska platser men inte kunna uppskatta de för jag har varit mitt i en depression.

Jag har aktivt jobbat med att laga och läka de delarna av mig som varit skadade sedan min barndom, det tog mig 10 år att komma ut som homosexuell och jag har jobbat med känslomässiga trauman.

Tack vare min digitala nomadlivsstil har jag haft tid, möjlighet och pengar att utforska den resan som är viktigare än alla andra resor: resan inåt i sig själv.

Det går inte att springa från det. Du kan inte träna/äta/sova/önska/festa bort det.

Om du festar och dricker mycket, har svårt att stanna på en plats en längre tid, har ett maniskt behov av att vara upptagen och hela tiden se nya platser och jaga nästa topp i livet finns det en möjlighet att du bara distraherar dig själv från det som borde få allt fokus: nämligen du.

Mitt tips: Gör dina fiender till dina vänner. Hitta känslorna som skrämmer dig och lär dig tycka om dem. Se dig själv djup in i ögonen. Hantera känslorna. Ta dig tid att vara dig själv.

Hur?

 • Terapi och coaching via Skype
 • Meditation och Yoga
 • Grinbergsessioner
 • Tapping
 • Energy work (Theta healing, Reiki)
 • Ayuhasca
 • Läsa böcker om att läka känslor
 • Lär dig att komma i kontakt med dina känslor och lär känna dem istället för att trycka bort de och distrahera dig själv.

Keep it simple: Bygg ett minimalistiskt företag

Mitt mål var aldrig att bygga ett stort företag och ha ett stort team: att vara soloentreprenör kändes alltid som min grej – mest för att jag vill ha frihet och känna mig oberoende.

Ju större företag, ju större team och fler människor involverade, desto mer ansvar, samtal, möten och mindre frihet för mig att designa det på det sättet jag vill.

Jag tror på minimalistiska företag. För mig betyder det att jag kan hantera allt och kan organisera det så lätt som möjligt:

 • I så stor utsträckning som möjligt gör jag allt själv. Det enda jag outsourcar är de uppgifterna som verkligen behöver outsourcas eller de som jag inte vill göra själv (t.ex. bokföring gör jag via min virtuella assistent och jag jobbar med en som sköter min Facebook- och Google Ads)
 • Mitt företag har väldigt låga fasta avgifter.
 • Jag tjänar nästan alla mina pengar passivt eller på automatiserade sätt.
 • Jag behöver bara min laptop, min iPhone och några andra verktyg och appar.
 • Jag håller möten och samtal till ett absolut minimum och jag schemalägger de bara på en speciell dag (ofta onsdagar). I pratar aldrig i telefon med min VA eller frilansare, email fungerar bra. Möten är överskattade och slösar så mycket tid så det har jag helt slutat med.
 • Jag ser hela tiden över mitt företag och försöker ändra och förenkla processer och steg.

Bygg ett eget varumärke och var autentisk och transparent

Planet Backpack är inte en vanlig reseblogg. Planet Backpack är jag, Conni Bieslaski.

Och vem är Conni? En gypsy entreprenör, spirituell frihetsjunkie, en vegan och gay yogi som älskar att surfa.

”Det är hon som reser med bara handbagage. Hon som ofta får sitt hjärta krossat. Hon som som har kort hår och säger fuck hela tiden” Det är jag.

Jag delar mina bilder hela tiden, i nästan varje blogginlägg och dagligen i sociala medier. Jag skriver om de bra dagarna och om de riktigt dåliga. Jag är inte rädd för att prata om mina motgångar, problem och känslomässiga berg- och dalbana. Jag öppnar upp mig i min YouTube filmer och delar med mig av personliga problem som ingen annan gör.

Jag döljer inget. Och det är en del av Planet Backpack, det är en del av mig och mitt varumärke. Det är inte jobbigt för mig för det är så jag är. Jag säljer inte min själ – jag är bara mig själv: online, offline och överallt. Det skulle var omöjligt för mig att ha en blogg där jag inte är helt autentisk och mig själv.

Och jag tror att det är en av framgångsfaktorerna för min blogg och mitt företag. Mina läsare litar på mig. Det är ingen bullshit eller sockeröverdrag.

För mig betyder ett personligt varumärke att jag gör mig tillgänglig. Det är därför du ser den här filmen med mig från Bali och många andra bilder på min hemsida och i sociala medier. Jag vill att du ska kunna sträcka dig och nästa röra vid mig. Jag vill att vi ska vara nära varandra och det ska kännas personligt. Jag vill kunna ta din hand och jag vill kunna ge dig en kram.

Innan jag kunde bli ”Conni” online behövde jag lära känna mig själv först och gå igenom en lång djup process. Det pågick länge och pågår fortfarande.

Jag bestämde mig helt enkelt för att vara mig själv hela tiden. Inga undantag.

Det är därför jag skriver som jag pratar och använder ordet FUCK när jag behöver: det är så jag pratar om vi träffas på riktigt. Jag skriver om mina värderingar och min filosofi om och om igen. Varför? För att jag vill att du ska veta vem jag är. För att jag vill ha de rätta läsarna, de som ser världen och livet på samma sätt som jag gör. För att jag vill skapa en grupp och community som tänker positivt och som kan hjälpa varandra. Jag vill bygga en meningsfull relation med dig, precis som jag gör med alla mina läsare.

Självklart har jag haters och kritiker. Alla håller inte med mig. Idag deletear jag och blockerar jag följare utan att ens blinka. Jag har inte plats för negativ energi. Jag delar bara mitt hem med positiva människor.

Med myntet har två sidor: de som tycker jag gör något bra tycker om mig. Min relation till mina läsare är det viktigaste och om det blir djupare är det ännu bättre – och för mig är det något magiskt. Att skapa betydelsefulla relationer och att inspirera hundratusentals människor är otroligt tillfredsställande

Och för varje hater som har ett problem med vad jag säger och gör finns det tusen andra som identifierar sig med mig och vad jag gör.

Se till att du håller dig på rätt väg

Att stå stilla är aldrig ett alternativ.

Som en online entreprenör måste du hela tiden se till att du går åt rätt håll och vara beredd att förändra och vara öppen för nya utmaningar.

Livet, världen och ditt företag är för exciting för att stå stilla och göra samma sak hela tiden.

Jag behöver ibland stanna upp, andas och utvärdera situationen och allt som jag gör:

 • Hur tillfredsställd känner jag mig av det jag gör just nu?
 • Hur mår jag på insidan av att leva livet som jag gör just nu?
 • Lever jag enligt mina värderingar är i harmoni med mina inre känslor eller har jag tappar gått vilse?

För tillfället jobbar jag med att hitta tillbaka till rätt väg. Jag har något nytt på gång och det kommer komma 2017 men jag är inte helt säker på vad det är.

Just nu försöker jag komma på vad jag ska göra med mina kunskaper och erfarenheter mer än Planet Backpack (med målet att förändra världen). Den här bloggen och företaget jag byggt runt det är bara början på något mycket mycket större – det känns som att jag sakta närmar mig ett större mål.

Lev en holistisk livsstil

Vad betyder det egentligen att leva ett okonventionellt liv? Att jobba var som helst och att säga FUCK till 9-17 – men att leva samma dåliga livsstil som så många andra? Äta ohälsosam mat, att strunta i kroppen, att ignorera sina känslor, att ha halvdåligt sex och oinspirerande relationer?

Okonventionellt betyder att ifrågasätta saker och att göra de på ett annat sätt, att göra de bättre.

Att leva som digital nomad med så mycket frihet är jag i en situation att leva hälsosamt och ha ett så  fantastiskt liv som möjligt. Tyvärr så vet jag väldigt få som faktiskt gör det – att leva holistiskt är nyckeln till ett uppvaknande och att leva passionerat.

5 områden i livet som är värt att satsa på:

 • Hälsa
 • Företag/karriär/ekonomi
 • Relationer/sex
 • Spiritualitet
 • Äventyr och resor

Om en är ur balans kommer det att påverka de andra också.

Sammanfattning: Gör något bra för din kropp! Gör något bra för din själ! Behandla de som ett heligt tempel…

Pengar, resor och framgång i onlineföretag är grymt – men inte viktigare än din fysiska, psykiska och spirituella hälsa. Vad är poängen med en så här fri livsstil om vår kropp och själv mår dåligt?

Det här betyder: göra yoga, meditera, skaffa dig en coach, börja äta en hälsosam diet utan processad mat.

Och leta alltid efter människor som påverkar dig och som kan se din fulla potential, människor som har meningsfulla möten och meningsfulla relationer, de relationerna som tar dig till nya nivåer i livet. Var öppen, helt öppen.

Att vara en digital nomad är coolt. Ta hand om dig själv och använda friheten till att nå din fulla potential för att sprida din energi och glädje runt om i världen – det är coolt.

Regel #1: Planera en lansering!

Jag sålde e-böcker till ett värde av 300´000 kr under de första 5 dagarna efter min lansering av min e-bokkurs.

Vi tjänade lika mycket under första veckan när vi lanserade Blog Camp onlinekurs.

Till och med när Planet Backpack startade började jag inte bara med att skriva. Jag lanserade bloggen med målet att attrahera så många läsare som möjligt första dagen. För jag hade något att säga.

Men en lansering är inte något som bara händer. En lansering måste planeras och inget får lämnas åt slumpen.

Och nyckeln är att hålla sig på rätt sida linje:

Du ska nå ut och berätta för folk att du finns men du får inte bli irriterande.

Låt det här guida dig:

Hur kan jag skapa en sån excitement och nyfikenhet så att mina läsare vill köpa den och använda den till att förändra sina liv?

Men inte ens den bästa lanseringen kan rädda en dålig produkt. Jag investerade mitt hjärta och själ i både produkterna på samma sätt som jag har satsat allt på Planet Backpack från första dagen (och det gäller för allt i livet, jag gör aldrig något halvhjärtat).

Jag planerade pre-launchen veckor i förväg och jobbade för att skapa ett intresse. Och självklart planerade jag själva lanseringsdagen. Jag planerade varje Facebookinlägg och nyhetsbrev i detalj.

Dagen då jag lanserade min e-bok för två år sedan kunde jag inte äta, inte sova och jag behövde springa på toa varje 20.e minut. Mitt hjärta slog hårt och mina händer svettades. En fråga snurrade runt inne i skallen på mig: ”Kommer de tycka om boken?”

En lansering testar dina nerver och tömmer dig på energi. Varje lansering är helt unik. Och det är otroligt roligt att tjäna lite pengar och att se hur försäljningsintäkterna på Paypal ökar.

Gotta launch, kids.

Lär dig om copywrite och online marknadsföring

Om det är två saker jag rekommenderar att du lär dig utan och innan i början av ditt entreprenörskap är det:

 1. Lär dig att skriva texter för webben och att skriva texter som får dina läsare att agera (t.ex. anmäla sig till ett nyhetsbrev, prenumerera på en YouTubekanal, köpa en produkt)
 2. Lär dig att marknadsföra det du skapar

Det kan inte bli lättare. Om du lär dig de här två sakerna kommer din online business att gå bra.

Förvänta dig framgångar och motgångar

Det har varit en berg- och dalbana sedan jag började som digital nomad. En storm efter den andra. Om jag jämför de sista åren med mina 28 första så var de en lugn segling.

Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför men sedan jag fick friheten att leva som jag vill har jag fått uppleva fantastiska toppar och djupa mörka dalar. Och de har inte varit inom samma område – topparna och dalarna har funnits inom alla delarna av mitt liv.

I flera veckor och månader kan jag vara full av entusiasm för Planet Backpack, mitt företag, nya projekt och allt runt om kring mig. Men sedan finns det stunder då jag inte vill göra något, jag ifrågasätter allt och jag vill bara lägga av.

Det är helt normalt. Jag har lärt mig hantera de olika faserna men det tog lång tid för mig att lära mig.

Så här ser det ofta ut för mig:

Under några månader älskar jag att jobba, jag är superproduktiv och några månader vill jag göra yoga, surfa, läsa och meditera.

Jag tror inte att jag någonsin varit mitt emellan, men det är något bra enligt mig. I vill känna passion och lycka, sorg och glädje. Jag vill känna att jag lever, varje dag.

Planer är inget att ha

Jag har ingen aning om hur mycket pengar jag kastat bort på grund av förändringar i mitt liv och resplaner.

När du har obegränsat med frihet och lite extra pengar är världen din. Det är därför jag försöker att planera mitt liv och mina resor så lite som möjligt i förväg. Oftast så bokar jag min flygbiljett bara några dagar i förväg.

Även om jag ofta vet ungefär hur mina kommande månader ska se ut så gör jag väldigt sällan resplaner eller bokar något fören precis innan.

Fokusera på dig själv och sluta jämföra

Som en bloggare är det lätt att bli distraherad av vad andra gör. Det leder till avundsjuka och förbittring vilket får dig att känna dig tvingad att jämföra dig själv.

Jag insåg att det spelar faktiskt ingen roll vad andra gör. Det som är viktigt är mitt uppdrag, vad jag tror på och vad jag tycker. Jag har helt slutat jämföra mig själv med andra och deras framgång.

Om jag kan lära mig från andra, jättebra – men om jag bara följer dem för att se hur grönt deras gräs är… fuck it. Jag fokuserar på mig själv.

Jag ser så många människor – wannabe bloggare och digital nomads – som känner att de måste berätta om sin avundsjuka och kritisera mig på min blogg och Facebook. Människor som vill sprida sin negativa energi. Jag undrar alltid om de mår bättre efter när de gjort det. Jag tror inte det.

Vill du veta något som är bättre än allt det här? Meditation och yoga. Le åt någon du möter på gatan. Att ligga i solen och vara tacksam för att jag har fått möjligheten att leva på jorden.

Om du har tid att kritisera andra, varför utmanar du inte dig själv till att skapa något bättre. Personligen vill jag inte använda min begränsade tid  till att kritisera människor på internet. Jag lägger hellre tiden på att skapa något och inspirera andra.

Fokusera på dig själv, förändra liv och gör din sak. Bry dig inte om vad andra säger, skriver eller gör. Gå ut, njut av världen och tänk efter innan du lämnar en negativ kommentar. Planet Backpack är något vackert och det finns inte plats för negativ energi.

Att vara offline gör dig med kreativ

Ju fler timmar och dagar jag spenderar framför min dator, desto mer kreativ energi släpps fri. Om jag sitter och stirrar på skärmen hela dagen är jag hela tiden på information-overload och det finns helt enkelt inte plats för mitt kreativa utlopp.

Jag har därför börjat med laptopfria dagar. Två dagar vid datorn, en dag där jag gör något annat – eller något liknande. Det är förvånansvärt effektivt och bra sätt att ta tillvara på min kreativitet.

Jag vill ha en bas och hem

Och jag letar efter en just nu.

Det finns så otroligt många sätt att leva som en digital nomad. Och efter att ha testat mig fram under många år har jag insett att jag vill ha en community och en plats där jag känner mig hemma. Kanske inte föralltid och speciellt inte i Tyskland och alltid med resor i omgångar – men jag behöver en bas, en ställe som får mig att må bra, där jag kan stå med båda fötterna på jorden och där människor känner mig. Ett ställe som jag kan komma tillbaka till.

Bali har varit min bas och mitt hem de senaste 1.5 åren – i alla fall till och från – men för några månader sedan fick jag känslan av att jag behövde flytta på mig. Varför? Jag älskar ju Bali och kommer att fortsätta återvända men jag vill ha något som är mindre turistigt och som utvecklas långsammare.

Så just nu är jag en nomad på riktigt, men jag känner att jag behöver hitta en ny bas… några förslag?

4 timmars arbetsvecka kommer inte tillfredsställa dig

För ungefär ett år sedan gjorde jag min yogainstruktörskurs och spenderade den månaden offline utan att jobba. Det var nog första gången på många år.

Jag insåg då att min passiva inkomst fortsatte att vara stabil och jag insåg hur givande och fantastiskt det var att leva offline och jag började leva en 4 timmars arbetsvecka. Jag spenderade nästan ingen tid vid min dator utan var ute och surfade, träffade vänner, läste böcker, mediterade och reste.

Efter 5-6 månader satte jag mig ner för att reflektera och tänka igenom min situation. Varför är jag på den här planeten? Jag lever ett fantastiskt liv i paradiset och gör precis vad jag vill utan att behöva jobba men jag kände mig ändå inte tillfredsställd. Men samtidigt var jag inte deprimerad.

Jag kände mig inte tillfredsställd för jag skapade inget värde för någon mer än mig själv, jag skapade inte något och förändrade inte någons liv. Jag bidrag inte till något större.

Min lösning blev att börja skapa igen. Jag slängde mig in i en 30 dagar YouTubeutmaning och gjorde en film om dagen. Jag började ge workshops igen och planera nya böcker och kurser.

Jag insåg snart hur glad det gjorde mig att inspirera andra människor, att få kreativiteten att flöda igen och att jag fick en mening med livet. Jag vill sprida min glädje, öppna människors ögon för ett nytt sätt att leva så att de kan bli den bästa versionen av sig själva.

Fem små saker

 • Destination i sig spelar ingen roll, det viktiga är hur destinationen får dig att må.
 • Jag tycker om att kunna boka ett flyg vart som helst och kunna resa redan imorgon. Det är frihet och flexibilitet.
 • Lär. Lär. Lär. Sluta aldrig att lära dig saker.
 • Som nomader har vi ett socialt ansvar. Jag försöker hitta ett sätt att ge tillbaka på ett hållbart sätt, precis som många andra.
 • Det bästa sättet att resa är med bara ett handbagage.

Jag kan inte föreställa mig någon annan livsstil.

Och jag är otroligt tacksam för varje ny dag jag får uppleva.

Kärlek,

Conni.


Det här var ett långt inlägg om Conni och hennes 5 år som digital nomad. Vi blir så otroligt inspirerad av Conni och är glada över att vara en av hennes alla följare. Så vi rekommenderar alla er som också vill ha inspiration och är intresserade av att leva location-independent och som digitala nomader att följa hennes blogg.

Här har du länkar till:

Länk till orginalartikeln (på engelska)

Planet Backpack (på tyska)

Connis Instagram

Comments