I backspegeln – juli

Lifestyle by

En campmånad helt enkelt. Vi lämnade knappt camp-området. Det är verkligen en bubbla. Världen slutar att existera, allt blir så intensivt. Topparna blir högre och dalarna djupare.

Jobb och pengar

Jobb. Ja. Pengar. Nej.

Eller inte ännu i alla fall. Vi får betalt för hela sommaren i en stor klump när vi slutfört vårt kontrakt. Det är riskfyllt och inte helt optimalt men med våra vänner här bestämde vi oss för att vi skulle göra klart sommaren. Vårt första kinesiska sommarläger erfarenhet skulle inte upprepas då vi lämnade efter halva sommaren.

Vi kommer skriva ett inlägg om att jobba på camp och vad det innebär. Det är så intressant och fantastiskt. Så många underbara människor.

Everyday Explorers

Det här är lite deppigt. Vi publicerar var fjärde dag, vilket planen var. Men vi har inte haft tid att utveckla utan det är mest att uppdatera. Det var en prioritering vi gjorde eftersom vi inte tjänar pengar på Everyday Explorers så var vi tvungna att göra det här en stund.

Resa

Hmmm… Vi tar bussen 20 minuter in till Qiandao City för att äta och köpa frukt en gång i veckan. Vi har också åkt till ett vattenland med barnen på lägret. Antar att det klassas som jobb men nästan en resa.

Toppar

Ny jobbposition

Innan vi kom hit visste vi inte riktigt vad vårt jobb skulle vara. Frida är ansvarig för alla kvällsaktivitet och special events. Jag fick till en början rycka in som och bo med barnen vilket inte var tanken med de var kort om personal på killsidan. Efter tre veckor löste det sig och  vi skapade en ny jobbposition som passar mig perfekt. DTF! Down to Float. I stora drag betyder det att jag flyter runt. Jag har ingen bestämd position utan hjälper personal med det som behövs. Jag kanske täcker en frisbeelektion för en i personalen som är trött, personalen i ett rum har en aktivitet så jag tar hand om barnen i det rummet, det blir totalpanik för någon klantat till sig eller inte gjort sitt jobb så kan jag rycka in och styra upp det.

Mitt bästa initiativ hittills är en personallista där vi listar alla aktiviteter vi har och all personal vi har. Så vi vet vart alla står i dagsläget i erfarenhet och kunskap. Det hjälper ledningen med schemaläggning och jag har en grund för att träna personalen i det de vill lära sig mer om och var det behövs.

Jag stormtrivs!

Stripie färdig för att säljas

Så skönt! Vi skulle sälja Stripie i våras men den skulle bara besiktigas. Det var ju inte så bara. Eftersom vi monterat bort gasen så behövde den reg-besiktigas och sedan kontrollbesiktigas. Och vi behövde fixa saker på båda besiktningarna så det tog 3 månader att få det gjort. Mycket pga vi inte är i Sverige och allt måste gå genom andra som har begränsat med tid. Men nu är det äntligen gjort! Planen är att köpa en ny van i Kanada nästa vår.

Mer läsning: Vi har sålt Stripie!

Jobba på ett start-up företag och camp

Jag tror alla som gjorde det här håller med. Att jobba med ett start-up företag är något speciellt. Det är andra året för Camp Greenwoods och det finns nästan inga standarder och satta program och aktiviteter. Har vi en idé så är det bara att köra.

Det gör att det är som en stor lekpark för oss som gillar att ta ansvar, leda processer och skapa något nytt.

Exempel på vad vi gjort i år är att vi skaffat en pool för att ha simlektioner och startat en träslöjdsklass. Vi planerar våra egna kvällsaktiviteter och får testa helt nya idéer.

Träning

Vi är tillbaka i en bra träningsrutin! Och vi gör den tillsammans med May. Varje morgon 6.30 kör vi 45 minuter träning. Det mesta är styrka i form av tabata, hantlar (som vi köpte när vi kom hit) TRX och armhävningar. Och såklart hopprep.

Dalar

Personalbråk

Hur blev det såhär? En i personalen gör inte sitt jobb. Många ser det och blir irriterade. De pratar inte med henne utan om henne med varandra. De pratar med ledningen. Hon som inte gjort sitt jobb får möten med ledningen men inget händer. Det är ”inte kinesiskt kultur att prata med personen det gäller” men i amerikansk kultur är att prata bakom ryggen och gå till chefen som första lösning och inte prata till personen det gäller fegt och provocerande.

På något sätt tog det skruv och helt plötsligt satt vi med en personal som gav ultimatum och grät för att hon som inte gjort sitt jobb ska sparkas. Vart de starka känslorna kom från vet vi ännu inte.

Inredning på liten budget.

På andra sidan sitter personer som inte vill sparka henne utan ser att hon utvecklats och vill förstå problemet och inte bara sparka henne. Vilken fruktansvärd röra. Och så jobbigt.

Det jobbigaste var att det var Nancy, min bästa vän, på ena sidan och jag på den andra. Med facit i hand är jag ändå glad över att jag tog fighten för den amerikanska tjejen. Tänk hur det hade förstört henne att bli sparkad. Du är utomlands för första gången, borta från dina föräldrar för första gången, ditt första jobb. Och tänk att bli sparkad och hemskickad. Hon ryckte upp sig och blev en av lägrets bästa personal under de sista veckorna. Camp ändrar liv som vår chef Mike så ofta säger.

På G

Det här är dörrarna till de två rummen jag hade under sommaren. Tyckte inredningen var lite stel och tråkig så behövde göra något åt det.

Augusti bjuder på mer jobb. Camp Greenwoods fortsätter hela månaden. Jag hoppas att jag får behålla min DTF-position och kan fortsätta vara en problemlösare med fria händer.

Comments