I backspegeln – mars

Lifestyle by

Jobb och pengar

Vilken berg och dalbanan det varit! En del av er läste nog om vår beslutsångest. Vi stod med flera bra erbjudanden och visste inte vad vi skulle välja.

Efter att vi sagt upp oss från Roctopus lämnade vi ut några jobbansökningar och fick napp på Chic Diving, det dykcentret som har den bästa båten på ön. Det var otroligt vältajmat för de hade en ny manager sedan månadsskiftet så vi började frilansa och hade inom en vecka fulltidserbjudande.

På jobbfronten i Kina gick det ännu bättre. Där hade vi erbjudanden från 5 olika läger så vi kunde få till en bra deal. Valet föll slutligen på Camp Greenwood, samma läger som vi jobbade för i vintras när vi var i Kina.

Så vi satt med två riktigt bra alternativ. En dag kom Frida hem och sa att hon bestämt sig. Vi stannar på Koh Tao. Det kändes bra, vädret var bra, vi hade hittat en skön rutin i träningen och jobbade lagom mycket.

Den bra rytmen höll tyvärr inte i sig så länge utan blev snart väldigt oregelbunden. Sedan hände konstiga saker som fick oss att inte bara bestämma oss för att lämna Koh Tao men att längta efter det. Mer om det längre ner.

Så till slut föll valet på Kina, alltså 10 veckor sommarläger, från mitten av juni till slutet av augusti. Sedan flyger vi direkt därifrån till Schweiz där vi ska jobba på ett annat läger under en månad. Så vi har nästan 4 månader av jobb non-stop!

Och när man jobbar på läger är det verkligen non-stop. Vi vet att det stundtals kommer vara tufft men också otroligt roligt. Det kommer också att ge ett välbehövligt klirr i kassan.

Everyday Explorers

I mars var det kick-off för ett av våra största samarbeten hittills. Under 2017 kommer vi att vara ambassadörer för Momondo! Vilken jättegrej! Vi är otroligt glada och stolta över det här.

Vi kommer publicera ett inlägg om vad det här innebär men i stora drag kommer vi att göra flera resor tillsammans under året. Momondo har sin kampanj Lets Open Our World vilket vi redan innan tyckte var ett bra initiativ. De vill genom resande minska rasism och öka förståelsen för olika folk och kulturer.

När vi fick erbjudandet kändes det helt rätt att tacka ja eftersom vi står till 100% bakom samma värderingar. För oss är det just vad den typen av resande vi gör handlar om.

Vår första resa tillsammans blir vår resa till Japan!

Vi har också fått ett jättekul erbjudande om att föreläsa på en Vego Festival i Sverige under försommaren, men eftersom vi är är vi ute och reser kan vi tyvärr inte medverka.

Resa/Koh Tao

Vi jobbade en hel del på Chic Diving och med Everyday Explorers.

Någon gång under månaden publicerade vi ett inlägg som heter Koh Tao är inte vår ö. Vi skriver om hur vi kände för Koh Tao och varför vi inte trivdes så bra. Det var helt enkelt inte vårt ställe. För mycket fest, för lite variation.

Mer läsning: En vanlig vecka på Koh Tao

När vi hade publicerat det fick vi ett mejl från vår förra chefen, en av ägarna på Roctopus som inte tyckte om inlägget och hävdade att vi fick ön att se dålig ut. Det skulle i sin tur leda till färre turister och färre kunder för Roctopus.

Dagen efter började konstiga saker hända. Vi skulle börja sälja saker på Facebookgruppen på Koh Tao men hittade den inte. Det visade sig snart att vi var blockerade. Med vår roomies konto kollade vi vem som var admin för gruppen. Det var chefen på Roctopus.

Senare under dagen blev vi blockerade från ytterligare 3 Facebookgrupper så vi var nu helt uteslutna från de stora Koh Tao grupperna. Inte bara där man köper och säljer saker utan där alla nyheter publiceras och allt aktuellt på ön postas.

Undra om det finns ett samband?

Vilken tur att vi bestämde oss för att åka till Kina! Tänk om vi sagt nej till jobbet där för att stanna på Koh Tao.

Toppar

Chic Diving

Av alla företag på Koh Tao vi ville jobba med så stod nog Chic Diving högst på listan och det var just där vi fick jobb. De har utan tvekan öns bästa båt och har alla sina kurser på Tarna Align som är en 5 stjärnig resort med riktigt schysst pool och klassrum. Det blev verkligen ett lyft att börja jobba där.

Fotografering

Vi har känt att vi behöver lite fler bra bilder på oss och hörde därför av oss till några fotografer på Koh Tao. Vi träffade Cilia som vi hängde med en dag och hon tog massa schyssta bilder. Ni har redan sett några men vi har många fler. Vår nya profilbild på Facebook och Instagram är från den plåtningen.

Beslut om jobb

Med facit i handen så är det här det bästa den här månaden. Vi vet inte om jobbet i Kina kommer bli bra men vi vet att vi hade avskytt att stanna på Koh Tao så som situationen utvecklade sig.

Drew

Vi har inte pratat mycket om honom men Drew är han vi delar lägenhet med. En australiensare som är en riktig dyknörd men så otroligt rolig. Vi flyttade in i samma lägenhet som honom andra dagen på Koh Tao och har inte för en sekund funderat på att lämna.

Helt seriöst är han en av anledningarna till varför vi haft svårt för att lämna Koh Tao. Det har fungerat så bra att bo tillsammans och vi har haft jättekul. Det har känts som hemma från dag 1. Det känns väldigt tråkigt att gå skilda vägar nu men det är dags.

Dalar

Den här månaden hade vi en av de djupaste dalarna hittills under våra resor.

Utfrysning

Vad säger man. Vi blev blockade från de stora Facebookgrupperna på Koh Tao efter att vi publicerat ett inlägg här på Everyday Explorers. Att en av ägarna på Roctopus kommenterade på det och att vi dagen efter blev blockade från en sida där en av de andra ägarna är admin känns inte som en slump. När vi senare blev blockade från fler grupper insåg vi att någon verkligen inte tyckte om oss. Känns som dagismentalitet.

Vi vet inte till 100% men vi har våra teorier.

Utebliven lön

Vi hade en deal på Roctopus där vi skulle få provision när vi tog in kunder och vänner till dykcentret. Det spelade inte roll om det var från gatan eller online. Det fungerade bra i flera månader men i slutet hände något. Roctopus råkade ge bort min provision för 5 kunder till någon annan.

När vi slutat kom 2 till in genom oss. Då ignorerade de bara våra mejl. Så Roctopus vägrade att betala för 7 kunder vi tog in, vilket är en hel del. Riktigt svinigt gjort!.

På G

Dags för nya äventyr, i april lämnar vi Koh Tao bakom oss och åker till  -> JAPAN! Ska bli superkul! Det blir en blandning mellan road trip, vandring, körsbärsblomning, couchsurfing och massa tempel. Och såklart japansk kultur, både den som är över 1000 år gammal och den som består av manga, anime, robotkaféer och kapselhotell. Vi är taggade till 1000! 

Comments