Våra resplaner för Japan

Lifestyle by

Nu är det inte långt kvar! 2 dagar tills vi lämnar Koh Tao. 4 dagar tills vi flyger till Japan! En månad av äventyr, mat och nya erfarenheter väntar oss där. Vi har velat åka till Japan länge. Alla som vi pratat med som varit där säger att det är helt unikt.

Efter en hel del planerande (mer än vi vanligtvis gör) har vi kommit fram till en ungefärlig resplan. Vi kände att vi behövde planera en del för Japan har så mycket att erbjuda.

Vi flyger in i Tokyo men har bestämt att inte lägga någon tid där just utan spara det till senare. Anledningen är att det är körsbärsblomning i andra delar av landet.

Körsbärsblomningen

Fotocredit: Pixabay – siphamquoc0

Vi hoppar på en nattbuss från Tokyo till Kanazawa, en stad på västkusten. Enligt prognosen ska de och området runt omkring ha sin bästa tid för körsbärsblomning, eller Sakura man säger, precis när vi kommer.

Här har vi en sjukt bra nyhet att berätta. Vi har ett till samarbete 😀 Auto Europe som är ett stort nätverk för biluthyrningsföretag med över 20´000 uthyrningskontor (bl.a. Hertz, Avis och Europcar) i 180 länder har hört av sig till oss. De låter oss använda en av deras bilar under 5 dagar så från den 16.e-20.e kommer vi att köra runt i området 😀 Visst är det grymt!

Planen är Kanazawa, Mastumoto, Nagano, Takayama och några småställen i området. Vi har lyckats få en couchsurfing host i Matsumoto och de övriga nätterna kommer vi troligtvis att tälta. Så det här blir 6 nätter. Har ni varit där? Vad tror ni om den planen?

Kumano Kodo

Fotocredit: Pixabay – Kanenori

Härifrån tar vi oss ner till Wakayama som ligger lite sydöst om Osaka. De har en av världens två pilgrimsvandringar som är UNESCO-märkta ligger här, Kumano Kodo. Här blir det en 5 dagars vandring som vi ser fram emot otroligt mycket. Det var längesedan vi gjorde en lång vandring, sista var Annapurna i Nepal. Vi hade tänkt vandra uppe i Hokkaido men det är fortfarande snö i många av bergen där och så det kändes inte så kul med vår utrustning. Det blir ytterligare 5 nätter plus att ta sig hit och början/avslutning så en vecka.

Osaka och Kyotoområdet

Fotocredit: Pixabay – Pexels

Efter vandringen tänker vi besöka Osaka, Nara, Uji och Kyoto. Vi har fått många tips från flera av våra resebloggkollegor och ser verkligen fram emot den här delen. Vi tänker spendera en vecka i det här området men som alltid är vi flexibla ifall vi gillar det och vill stanna längre.

I Kyoto har vi en av aktiviteterna vi hoppas blir en utav höjdpunkterna på vår Japanvistelse. Vi ska göra en matlagningskurs med Cooking Sun och bo i deras studio!

Tokyo

Fotocredit: Pixabay – xegxef

Vi lämnar Tokyo till sist. Mest för att det blir bäst utifrån vår resrutt. Vi flyger ut från Tokyo och vill inte behöva hoppa fram och tillbaka. Vi tänker oss 4 dagar i Tokyo. Vi har hört så mycket intressant om Tokyo så vi har höga förväntningar. Och vi har fått en couchsurfing host här! Och såklart, Fuji-Q Highland, ett av världens högst rankade nöjesfält med flera berg och dalbanor som innehar olika rekord. Jag drömmer redan om det här.

Övrig tid

Det finns inte så mycket övrig tid men vi har några dagar över så vi kan vara flexibla, stanna längre ifall vi gillar ett ställe och om vår resa tar längre tid. Bortsett från resan från Tokyo till Kanazawa där vi bokat nattbuss, området runt Kanazawa där vi får en bil och en resa tillbaka till Tokyo med Shinkansen (mest för att testa den) så kommer vi att lifta.

Vi har aldrig gjort en hel resa med liftning, bara kortare sträckor när vi velat ta hem från t.ex. ett tempel och det är för lång väntetid på bussen. Däremot har vi hört så många bra historier om liftning, både från Japan och från andra delar av världen. Kommer bli grymt!

Vad tror du om vår resa? Skulle du vilja lägga till eller ändra något i vår resrutt? Berätta vad du tycker. 

Comments