Julklappar från en backpacker

Lifestyle by

Det finns många listor på vad nära och kära ska köpa till oss långtidsresenärer och backpackers. Men vad ska vi egentligen köpa till våra vänner och familj?

Fotobok

Det här är en av de mest uppskattade presenterna. En bildbok i högupplösning med fantastiska bilder från dina äventyr. Du kan själva bestämma hur många sidor boken ska ha, hur många och stora bilder och skriva texter. Det är extra uppskattat för den äldre generationen som inte följer ditt äventyr på Facebook varje dag.

Ge bort en fotobok.

Skicka hem något

Köp något unikt och speciellt för landet där du är. Det kan vara torkad mango från Thailand, grönt te från Kina, en kryddmix från Indien eller en kaffeservis från Turkiet. Om det är något väldigt speciellt du skickar kom ihåg att lägga in en lite förklaring till vad du köpt och hur de använder det. 

Vykort

De flesta älskar att få vykort. Till de du vill uppmärksamma kan du skicka ett julkort från destinationen. Vi använder appen Riktiga Vykort. Du laddar upp ett eget foto som skrivs ut till ett vykort i Sverige och skickas. Snabb leverans och du vet att det kommer fram.

Skicka ett riktigt vykort.

En middag

Även om man inte kan vara tillsammans så kan man ändå dela med sig av kulturen i landet där du befinner sig. Ge bort en middag på en trevlig restaurang som serverar mat från landet som du befinner dig i över jul.

Res hem

Överraska din familj med att komma hem. Det blir ännu bättre om de inte vet något utan bara står på trappan och knackar på lagom till julgröten på julaftonsmorgon.

Köp en flygbiljett hem.

Välgörenhet

Det finns många runt om i världen som är i stort behov av pengar och varje krona gör skillnad. Ge bort välgörenhet, en get till en familj i Mocambique, rent vatten till en familj i Bangladesh eller varför inte betala för ett fadderbarn. Vi har vårt eget fadderbarn i Uganda och behöver ta in fler finansiärer. Hör av dig om du vill hjälpa oss och ge ett barn bra utbildning. 

Något personen samlar på

Många samlar på något, från frimärken och kylskåpsmagneter till vin. 

Köp ingenting

Jul handlar trotts allt inte om julklappar, trotts att media och samhället vill få det att framstå som det. Ring hem och önska god jul. Det minskar onödig konsumtion och sparar dig pengar. 

Comments