Julklappar till en backpacker

Lifestyle by

Året har gått galet fort och det är redan December. Julmusik, snö och mys eller stress för att hinna laga mat och köpa presenter?

Att köpa en present till en backpacker kan vara enormt svårt, speciellt om man inte reser mycket själv. Här är några julklappstips till en resenär.

Under 300 kr

Microfiber handduk

De här små, lätta smarta handdukarna borde vara en självklarhet i varje backpackers ryggsäck. De torkar betydligt snabbare än bomullshanddukar och tar mindre plats. De säljs i många olika storlekar, från små handdukar till stora badlakan.

Ge bort en microfiberhandduk.

Scratch Map Adventure

Vi älskar den här. En stor världskarta där man skrapar fram platser man besökt. En snygg och rolig inredningsdetalj. Men varför inte ta den populära skrapkartan till en ny nivå och ge bort en äventyrskarta? Perfekt för alla äventyrssökande backpackers!

Ge bort en scratch map.

Reseadpater med USB-port

Det finns inget värre än att få slut på batteri i kameran precis vid det där magiska tillfället. Kamera, tablet, laptop, mobil – alla kan vara nödvändiga men måste ha ström. Skaffa en bra reseadapter som låter dig använda flera olika sorters anslutningar. Ett tips är att köpa en som har USB-utgångar. 

Ge bort en reseadapter med USB-port.

Bagagevåg

Att flyga med övervikt kan göra att reskassan minskar avsevärt. Med en bagagevåg behöver man aldrig oroa sig för övervikt.

Ge bort en bagagevåg.

Sawyer

Det här lilla geniala vattenfiltret låter dig rena 400´000 liter vatten!!! Den har vanliga skruvgängor för en flaska eller så sätter man den direkt på slangen från en vattenpåse. Man behöver aldrig köpa vatten igen. Perfekt för de som gillar att vandra eller som bara vill ta hand om mijön. 

Ge bort ett Sawyer-filer.

Välgörenhet

Det finns många runt om i världen som är i stort behov av pengar och varje krona gör skillnad. Ge bort välgörenhet, en get till en familj i Mocambique, rent vatten till en familj i Bangladesh eller varför inte betala för ett fadderbarn. Vi har vårt eget fadderbarn i Uganda och behöver ta in fler finansiärer. Hör av dig om du vill hjälpa oss och ge ett barn bra utbildning. 

300 kr – 1000 kr

Ovaer

Det blir lätt många långa tågresor, nattbussar eller längre flygningar. Ni vet hur det är när man vaknar med stel nacke efter att ha sovit konstigt.

Jag tyckte resekuddar och nackkuddar var helkasst fram tills jag testade den här. Ovaer är en ny sorts uppblåsbar nackkudde som ger bra stöd så huvudet inte ramlar i sidled men framförallt under hakan, vilket de flesta andra saknar.

En annan bra sak är luvan som både gör det mörkt och skapar en liten privat sfär.

Vår resencion av Ovaer. 

Ge bort en Ovaer.

Batteribank/powerbank

Tänk dig att du precis kommit fram till busstationen efter en lång nattbuss, du tar fram mobilen för att GPSa dig till hostelet men inser att batteriet är slut. Det är ingen kul situation. En batteribank är en räddare i nöden. Se till att du köper en kraftfull som orkar ladda dina enheter, satsa på 10´000mAh+ och gärna med solceller för att kunna ladda både från väggkontakten och på stranden. 

Ge bort en batteribank.

Microfiberhandduk med världskarta

Vad skulle kunna vara bättre än en microfiberhandduk? En med en stor världskarta på såklart! Fler av de stora upptäktsresandes äventyr finns utmärkta på kartan med namn, expedition och årtal. 

Ge bort en handduk med världskarta. 

Över 1000 kr

Ryggsäck

Det här står högst upp på många resenärers önskelista. En ryggsäck är en bra investering som kan vara skillnaden mellan en lätt promenad till hotellet eller en plågsam marsch med axelsmärtor. Kom bara ihåg att en ryggsäck måste testas ut av personen som ska använda den. Därför är ett presentkort en bra idé.

Läs vår guide om att köpa ryggsäck

Vårt tips är att göra ett eget presentkort, låta personen du ger det till att åka till olika affärer och testa och sedan köper du den. Ett "riktigt" presentkort låser köparen till en affär men det perfekta ryggsäcken kanske finns i en annan affär. 

Kamera

Tänk dig att stå på stranden i solnedgången men att inte kunna föreviga minnet. En kamera är ett måste och fler och fler reser med systemkameror. Vi skulle aldrig lämna vår hemma, det är en självklart del av varje resa.

Läs vår guide om att köpa kamera.

Ge bort en kamera.

Reseförsäkring

Det här är troligtvis det viktigaste en långtidsresenär har men enligt många den tråkigaste utgiften. Om olyckan är framme vill man inte stå utan. Det finns många bolag som erbjuder reseförsäkringar, Europeiska ERV, har specialiserat sig på just långtidsresenärer.

Ge bort en reseförsäkring. 

Comments