Körsbärsblomning och slott i Kanazawa, Japan

Lifestyle by

Vi hade precis kommit fram till vårt hostel men det var fortfarande 4 timmar innan vi fick tillgång till vårt rum. Vi var slitna från våra 3 dygn konstanta resande men det skulle inte få hindra oss.

Med grå himmel, regnet hängande i luften och regnbyxor i ryggsäcken tog vi våra hyrcyklar och började utforska stan.

Humöret var på topp. Vår andra dag i Japan och allt känns otroligt bra.

Första stoppet blev såklart en supermarket, både för att vi var extremt hungriga men också för att mat gör oss glada.

Det visade sig bli en stor utmaning. Vi såg mängder av roliga snacks vi ville prova och med hjälp av Google Translate och deras kamerafunktion kunde vi översätta innehållsförteckningen. Hur bra som helst.

Nu cyklade vi bort till slottet och Konguren trädgården som låg mitt emot. Båda var helt fulla av blommande körsbärsträd. Några japaner hade hanami, picknick under körsbärsträden. 

Vi började vandra runt i trädgården som klassas som en av Japans tre stora trädgårdar. Den är byggd efter de 6 karaktärerna, spaciousness, serenity, venerability, scenic views, subtle design, and coolness. (Lyckades inte komma på någon bra översättning)

Jag vet inte om det var pga av de 6 karaktärerna men det var helt klart en imponerande trädgård. I mitten fanns en sjö och från den rann små bäckar som ibland ledde till vattenfall och små dammar.

Granar som växte i nivåer, bonsailiknande träd och några andra lövträd vi inte vet vad de heter växte krokigt och vred sig åt olika håll. På vad som för oss verkade vara slumpmässiga ställen men för någon som kan kulturen troligtvis väl genomtänkta platser stod små tempel och pelare.

Utanför trädgården fanns en liten smal gata som kantades av små restauranger, caféer och souvenierbutiker, uppbyggd på ett traditionellt sätt.

Slottet har flera ingångar men det är gaten mot trädgården som är den kända och vackraste. Både trädgården och gaten är imponerande men tyvärr var vi inte så imponerade av insidan av slottsgården.

Själva slottet är nedbränt men delar är återuppbyggda. Åk dit och se gaten men vi skulle inte nödvändigtvis rekommendera alla att betala 500 yen för att gå in. Det här är något återkommande, inträdde till olika slott för 500 yen men de är ofta mycket bättre från utsidan.

Nästa stopp blev de gamla kvarteren vid floden ett stenkast bort. Små trähus i mörkt på otroligt smala gator och gränder som gjorde det lätt att kunna tänka sig in i hur det sett ut i Japan en gång i tiden.

Fast det här är ett turistområde så det är fullt av turister, dock är de flesta inhemska eller från grannländer. Många av de inhemska turisterna var vackert uppklädda i kimono vilket gav en extra känsla till området. I varje byggnad finns olika affärer. En säljer handgjorda pinnar att äta med, en säljer sake, nästa är en sobanudel-restaurang och den tredje säljer traditionella sötsaker.

Efter mörkret tar vi och cyklar tillbaka till trädgården för just den här veckan är körsbärsblomningen upplyst. Vi vandrar runt och njuter av de vackra träden och de skira ljust rosa blommorna. Tyvärr måste jag säga är det inte lika bra upplyst som många ställen i Kina. Här har de mest satt starka strålkastare rakt upp mot träden utan någon större eftertanke. Men det är ändå helt klart värt att besök om du är här under körsbärsblomningen.

Vi är inte tillbaka på hostelet förrän efter 23 och vi helt slutkörda. Dormen var slut så vi har ett privat rum, vilket känns otroligt skönt. Det är en mix mellan ett japanskt rum och ett hostelrum, det är hamami, en stråmatta och en ihoprullad futonmadrass. Men det är också en våningssäng med en vanlig madrass över. Vi lägger båda madrasserna på golvet och somnar direkt.

Morgonen därpå tar vi en morgonpromenad bort till Nissans biluthyrning. Vi ska ju göra en road trip i 5 dagar för att se körsbärsblomningen! Så excited 😀

 

Comments