Lär dig laga världens bästa mat: Thailändsk matlagningskurs i Bangkok

Lifestyle by

Många personer, inklusive oss, kan bara hålla med om att Thailändsk mat tillhör ett av världens bästa kök. Tänk en curry full av färska krispiga grönsaker, krämig kokosmjölk och perfekt balanserad mängd kryddor.

thailand_matlagningskurs_veganmat_06

När vi kom till Thailand för första gången ville vi verkligen lära oss att laga den här fantastiska maträtten. När vi gick runt på smågator i området vid Khao San Road (backpackerområdet i Bangkok) såg vi en skylt som fångade vårt intresse. Vegetarisk och Vegansk thai mat och matlagningskurser! Det var som att den var skriven till oss.

Perfekt! Vi åt middag där (en av de bästa curryna vi haft) och anmälde oss direkt för en matlagningskurs dagen efter.

thailand_matlagningskurs_veganmat_04

Full av förväntningar kom vi dagen efter till restaurangen och möttes av vår lärare, May Kaidee, klädd i traditionella kläder och smycken. Hon är en känd thailändsk kok som driver 4 restauranger och har till och med haft kurser med kända skådespelare. Hon visste vad hon gjorde, inte bara matmässigt utan hur man är en bra lärare och värd. Och vi var de enda två eleverna den här dagen! Privatlektion!

thailand_matlagningskurs_veganmat_01

Hon gav Frida ett traditionellt paraply, tog ett till sig själv och en korg så begav vi oss till marknaden för att köpa grönsaker. Hon berättade om de olika grönsakerna, kryddorna och örterna och hur de användes inom det Thailändska köket.

thailand_matlagningskurs_veganmat_03

Vi fortsatte sedan till en lite butik där en gammal dam satt på en låg pall och gjorde rispappersrullar. En av våra rätter vi skulle lära oss var färska vårrullar. Det var en liten affär och hon gjorde rispapperen med stor skicklighet och med otroligt snabbt gjorde hon 3 rispapper åt gången. Nu var shopping klar och det var dags att börja laga!

thailand_matlagningskurs_veganmat_05

thailand_matlagningskurs_veganmat_02

Dagens plan var att laga 10 rätter, 5 varma och 5 kalla. Vi började hacka grönsaker, rosta jordnötter, mortla chili och allt ner i woken i några minuter och innan vi riktigt han förstå det var vår första rätt klar. Vi serverade den till oss själva och kunde inte tro våra smaklökar. Hade vi lagat något så gott så snabbt!

thailand_matlagningskurs_veganmat_07

thailand_matlagningskurs_veganmat_10

Vi gjort 2 olika sorters curry, papaya salad, färska vårrullar med jordnötssås och allt var så extremt gott och enkelt! I början av kursen fick vi ett litet häfte med alla recept som vi följde och kunde göra anteckningar i. Det kändes verkligen som att vi skulle klarar av att laga det här själva när vi kom hem.

thailand_matlagningskurs_veganmat_08

thailand_matlagningskurs_veganmat_09

 

Dagen slutade med att May Kaidee hade en traditionell dansuppvisning (hon gav oss en snabbkurs och vi försökte följa henne men jag tror att jag håller mig till matlagningen i framtiden)

thailand_matlagningskurs_veganmat_11

Vi vill rekommendera den här kursen till ALLA som besöker Bangkok och Thailand. May Kaidee kommer inte att göra er besvikna. Det här är utan tvekan på vår topp 5 lista i Sydost Asien!

Självklart är alla recept veganska! Jag har vänner som äter kött som gjort kursen och dom tyckte den var lika bra som vi, den är för ALLA.

Har du testat göra en matlagningskurs på din semester?

Comments