Livet i bilen – it has begun!!

Lifestyle by

Solen i ryggen, beach boys poppar i högtalarna, livet är lekande lätt!! Vi rullar mot Victoria och nya äventyr.

Eller inte riktigt…

Det regnar, är grått och kallt. Alla samhällen vi hittills passerat genom känns otroligt deprimerande och vi har radioskugga.

Landskapet vi passerar påminner mig om Mongoliet med dramatiska bergssluttningar där det växer nästan ingenting alls. Idag ser det extra kargt ut mot den blyertsgråa himlen. Gult torkat gräs och några lågt växande buskar som ser ut ser ut som ljung men utan blommar täcker bergsluttningar. En och annan gran verkar ha besegrat berget och växer envist ur vad som ser ut att vara i stort sett enbart sten.

Vi rullar igenom ett samhälle. Utanför mitt fönster passerar vi en gård som verkar samla på bilvrak. Det står över över 20 bilvrak runt om på tomten. Byns mekaniker kanske. Hoppas vår bil kommer att hålla ihop bra. Just nu känns ju det inte superlockande att flytta ut och börja bo i bilen. Det är nog inte mer än 8 grader där utanför fönsterrutan.

Men på väg mot Victoria och nya äventyr stämmer i alla fall. Och när molnen glesnar och solen börjar titta fram en timme senare känns faktiskt livet ganska lätt och som att vi gjort rätt beslut att flytta ut i bilen. (Jag har insett hur otroligt väderpåverkad jag är. Mitt humör svänger som en bergodalbana i samma takt som sol och regn slår om. Note to myself: Flytta aldrig till ett regnigt ställe!!)Den här bilden är faktiskt från vår road trip i Mongoliet.

Efter att ha bott i Sun Peaks, British Colombia, Kanada i 4,5 månader så kan man ju tro att vi har ganska bra koll på nordamerikansk kultur och sånt. Fett nej på den! Att bo i en skidort är som att bo i en bubbla. Allt kretsar runt skidåkning och alla som bor och jobbar där kommer från alla möjliga håll runt om hela världen. Det enda som avslöjar att vi faktiskt är i Kanada är björnspår på träden och storleken på bilarna på parkeringen. Bilarnas storlek förvånar mig fortfarande varenda dag. De är gigantiska! Var och varannan snubbe kör runt i en pickup där jag behöver göra ett mindre höjdhopp för att komma in i bilen.

En annan sak som slår mig där jag sitter och kollar ut genom fönstret är hur husen här skiljer sig från i Sverige. De set ut som skokartonger med låga tak och platta takpannor. Många har tvärgående träpanel i plaskiga urtvättade nyanser som går mot blått, grått och grönt. Tänk dig husen i Sims (du vet dataspelet som var super poppis i början på 00-talet) men på en superlåg budget och sen väderbitna i +10 år. Inte superimponerade. Heja Sverige, vi kan i alla fall bygga snygga och funktionella hus!!

Comments