Myrinvasion i bilen

Lifestyle by

Myrbo i bilen

”Asså slår du aldrig av skorna innan du går in? Kolla du har ju ett helt myrbo under dina skor!” Säger jacob lite lagom irriterat när han lyfter på en utav mina skor och det bara kryllar av myror som i panik försöker hitta ett nytt säkert område nu när deras gömställe försvunnit.

”Nä det gör jag nog inte! Kolla det är helt fullt under dina med!” svara jag och lyfter ut jacob löparskor ur bilen. Det var fullt av nåt vitt som påminde om små riskorn på bilmattan där skorna stått, myrägg! Vi rynkade båda på näsan åt det hela, tog mattan och skakade av myror och ägg utanför bilen. Myrorna verkade inte ha flyttat in i skorna i alla fall, det var ju skönt. Vi tog på oss skorna, stängde och låste bilen för att gå i väg och testa på dagens aktivitet: Höghöjdsbana i Maribor.

maribor_slovenien_01

4 timmar senare

Helt slut i händer och armar återvänder vi till bilen 4 timmar senare. Vi har siktet inställt på en glassbar som skulle ha veganglass. Det är vi värda tycker vi efter all denna klättring i värmen.

Jag tar upp min sportbh som legat på golvet för att torka, och det bara ramlar ur myror och myrägg.

”Var kommer alla myror ifrån, min sportbh var helt full i dem” säger jag samtidigt som jag börjar riva runt i alla kläder som ligger på golvet för torkning. Det var inte bara min sportbh de hade byggt bo under utan under nästan vartenda plagg kryllar det av myror.

Myrinvasion

maribor_slovenien_02

Det springer myror över hela golvet och vi börjar riva ut grejer som står på golvet och kastar en betryggande skugga, ett perfekt tillhåll om man är myra. Vi hittar myror och myrägg överrallt! Under domkraften, låda med våra väskor, tältet, sovsäckarna.  Vi river ut allt som står på golvet, skakar och borstar av det. Vi får lyfta ur bobatteriet för där har de tydligen också byggt bo. Vi skruvar till och med ut byrån mellan sängen och förarsätet för det går inte att komma åt och sopa under det när det sitter fast. Herregud vilket kaos! Vi som bara ville åka och äta glass.

Flytthjälp

En timme senare har vi hjälpt alla myror att flytta ut ur vår bil. Vi fick rulla ut våra sovsäckar och tältet för att försäkra oss om att de inte krupit in där också för att slå läger. Vi tar ju gärna upp liftare men ett par hundra myror och deras ägg var inte direkt det vi räknat med! Var kom de alla ifrån? Kan de ha kommit från tältet? Vi använde det ju dagen innan och tältade under hippiefestivalen i skogen, eller kommit in med våra skor? Eller hade de kommit från majskolvarna vi pallade? Eller krupit in under natten när vi stod parkerade på ett gärde bredvid ett majsfält?  Den frågan skulle förbli ett mysterium. Nu var det äntligen dags för glass! Och vilken glass det var, troligtvis den bästa och krämigaste vi ätit. maribor_slovenien_03

 

Comments