Ovaer – en nackkudde som fungerar

Lifestyle by

När vi började resa för 6 år sedan hade jag med mig en nackkudde. Ni vet en sån rektangulär beige man blåser upp som har en öppning längs ena långsidan. När man använder den ramlar huvudet ofta runt och man vaknar lite senare med smärta i nacken. Efter bara någon månad slängde vi nackkudden och har sedan dess rest utan. Fram tills nu.

Rabattkod finns längst ner i inlägget. 

nackkudde_ovaer_003Fördelar med Ovaer:

  • Den fungerar. Det här borde räcka.
  • Den är skön
  • Den har en luva för att stänga ute ljus
  • Den är snygg, du kan gå runt på flygplatsen med den runt nacken utan att se ut som en…

Nackdelar med Ovaer:

  • Inblåsningsventilen är lite svår, det tar ett tag att vänja sig med den
  • Priset, eller? Skriver mer om det längre ner

Ovaer

nackkudde_ovaer_004Ovaer är en nackkudde framtagen av Ovaers grundare Stefan, en kille som backpackade i Sydostasien och hade samma problem som vi hade. Men till skillnad från de flesta andra så tog han tag i problemet när han kom hem. Han tog fram Ovaer, en nackkudde som skulle vara bättre och skönare än alla andra.

När vi kom i kontakt med Stefan och fick möjlighet att testa två nackkuddar kunde vi inte säga nej. Vi är själva entreprenörer och brinner för det så vi jobbar och hjälper mer än gärna start-up företag som drivs av andra unga entreprenörer. När någon ser ett problem och istället för att gå hemma och klaga tar tag i det och skapar en lösning vill vi hjälpa till.

Stefan har skapat Ovaer som en nytänkande modeprodukt, till skillnad från övriga nackkuddar på marknaden som är otroligt fula och har sett ut på samma sätt i evigheter trotts att de i grunden inte är speciellt bra.

Nackkudde som ger stöd runt hela nacken

Med en ventil blåser man upp nackkudden och med en kardborre stänger man nackkudden framtill. Det är enligt oss en av de stora och avgörande skillnaderna, att man får stöd hela vägen runt så huvudet inte ramlar framåt.

Material

Ni vet hur nackkuddar har den där kanten där den limmats ihop? Ni vet hur irriterande den är och hur mycket den kliar när den ligger mot huden?!

Ovaer har ingen sån skarv och materialet är otroligt mjukt och lent mot huden.

Luvan

Ni vet hur öppet man sitter på en buss eller en flygplats och försöker sova. Människor passerar förbi hela tiden, lysrör flimrar runt omkring och du har huvudet i en konstig position som kommer att ge dig nackspärr senare och till råga på allt. Du dreglar hej vilt.

Stefan har gjort något genialt. I nackkudden finns det en avlång ficka som rymmer en luva. Du tar snabbt och enkelt ut den och lägger över huvudet. Den stänger ute ljuset så man slipper de där irriterande glasögonliknande ögonskydden (jag slängde mina samtidigt som nackkudden) och den skapar en privat svär.

b0e7de9a901cd70e4c1ea65b3d4531caOch sist men inte minst. Man ska inte glömma att man ser ut som en Jediriddare från Star Wars när man har luva på sig.

Inblåsningsventilen

Ovaer har inte den vanliga lilla inblåsningsventilen utan en större ventil som ser snyggare och bättre ut men som är lite svår och det tar ett tag att vänja sig vid den. De första gångerna krävdes det några försök för att få rätt mängd luft i nackkudden och den skapade viss irritation. Nu tänker vi inte på det längre, vi vet hur vi ska göra för att blåsa upp den och sätter det på ett inblås.

Priset

En vanlig nackkudde kostar 200 kr i flygplansshopen. Ovaer kostar 595 kr, vilket är mer än dubbelt så mycket. Så den kostar helt klart mer pengar än de billigare konkurrenterna.

Personligen betalar jag hellre 595 kr för en nackkudde som är skön, snygg och fungerar bra än 200 kr för en som inte fungerar och inte ger mig tillräckligt stöd. Eftersom min andra nackkudde slängdes så antar jag att den på ett sätt är dyrare än en Ovaer.nackkudde_ovaer_001

Sammanfattning

Hade jag köpt en Ovaer själv? Eftersom jag inte trodde det fanns några bra nackkuddar hade jag inte gjort det. Nu när jag använt den och vet hur bra den är skulle jag inte tveka en sekund att köpa en ny den dagen då den här är utsliten.

Och helt ärligt, 600 kr är inte så mycket om det gör att jag kan sova mig igenom en 10 timmars flygresa, 5 timmars mellanlandning eller en lång bussresa. 

Om du är intresserad av att köpa en Ovaer finns den att beställa direkt från Ovaers hemsida och med rabattkoden TRVL får ni 100 kr rabatt. 

Comments