När vi nästan missade vårt flyg till Kuala Lumpur

Lifestyle by

Vi är alltid ute i god tid när vi ska flyga. Vi tycker inte om att stressa. Här hade vi två olika flygbokningar med tillräckligt med tid mellan för att hinna. Trodde vi.

Kina till Thailand

Klockan var runt 4 på morgonen när vi checkade in våra väskor i Beijing och redan då fick vi veta att planet skulle vara sent. Vårt flyg var med Ural Airlines, ett bolag jag aldrig hört talas om innan den här resan.

De flyger från Ryssland till Thailand via Beijing och uppenbarligen var planet sent redan från Ryssland.

Vi tog oss till gaten och la oss för att sova. Vi hade varit uppe hela natten och träffat vänner så började känna oss lite slitna framåt morgonkvisten. Ni som sovit på flygplatser vet hur bra sömn man får på sofforna vid en gate med andra passagerare runt och när man inte vet när avgångstiden för sitt plan är.

Nästan två timmar sent avgick planet. Vi hinner. Inga problem försöker vi intala oss. Vi har fortfarande 1h tillgodo innan incheckningen stänger.

På något sätt blev flyget ytterligare 45 minuter sent under flygningen.

Thailand – Malaysia

Vi landade och var vid det här laget lite smått stressade, vi hade nu bara 15 minuter tills vår check-in skulle stänga. Vi gjorde upp en tydlig plan på hur vi ska göra för att klara det här.

Vi såg till att vara snabba av planet som var parkerat typ längst bort på hela flygplatsen. När det var 2 personer framför oss i kön till bussarna till terminalen sa personalen att det var full. Vi frågade om vi inte kunde få åka med eftersom vi höll på att missa vårt nästa flyg och hon viftade förstående förbi oss så vi fick kliva på!

Vi sprang till passkontrollen och kön slingrade sig fram och tillbaka likt en orm, det var flera hundra i kö! Det här skulle ju ta minst en halvtimme! Så vi gjorde det enda vi kunde, böjde oss ner, sprang under alla banden och frågade med andan i halsen personen som stod först i kön om vi kunde gå före. Hon log förstående och sa okej! De andra 299 personerna i kö hoppas vi förstod vårt dilemma.  

Nu till det som räddade oss. Frida sprang direkt ut och till incheckningsdisken och jag skulle vänta på väskan. Du kommer inte tro det men vår incheckningsdisk var W, hur ofta får man det, det är längst bort på Bangkoks flygplats, vad är oddsen!?! Med några få minuter till godo kom Frida till incheckningen och förklarade flämtande situationen för incheckningspersonalen.

Jag gick av och an vid väskkarusellen och väntade. Väskorna kom ju aldrig! Och hur gick det för Frida?

Fokusera på lösningen, inte problemet. Måste agera.

Jag går till turistpolisen och lyckas snart hitta en hjälpsam person med walkie-talkie och rätt behörighet. Hon hör av sig till incheckningsdisken och får ett förvånat ansiktsuttryck. ”Är din flickvän där?” frågar hon. ”Det är inga problem” säger hon. Vilken lättnad. Frida hade lyckats och nu hade vi kontakt.

Väskorna kom till slut och min var sist. Inte en av de sista utan sist! Nu var klockan 30 minuter efter stängning av check-in disken.

Jag slängde upp den på ryggen och var beredd att springa ett maraton. Kvinnan med walkie talkien börjar gå och vi går i vanligt tempo hela vägen. 3 våningar upp och genom hela flygplatsen. Jag trodde vi hade bråttom.

Där väntar en man från flygbolaget på oss. Han visar oss till in-checkningen för specialbagage där vi lämnar av vår ryggsäck. Nu handlar det om minuter tills boardingen stänger, om den inte redan är stängd. Nu måste vi springa!, tänkte vi

Eller…

Han glider fram på ett konstigt sätt i sin kostym. Han går på ett nästan irriterande långsamt sätt. ”Har vi inte bråttom” frågar jag. ”När ni är med mig har ni inte bråttom” säger han och ler.

Efter 10 minuter kommer vi till vår gate. Personalen tar trevligt emot våra boardingpass, mannen vinkar och säger hej då och vi går på planet.

Hände det här precis. Det som var sån stress och panik men vi behövde inte ens springa eller skynda oss när vi träffade rätt personer.

På planet frågar flygvärdinnan om vi vill ha mat. Vi säger att vi är veganer och inte hunnit förbeställa. ”Inga problem. Vi har extra och det är bara smöret på sidan ni inte kan äta”

Det hela blev ju inte sämre av att det var en Dreamliner vi flög.

Ethiopian Airlines. Ni är bäst!

PS. Kolla det här filmklippet från flyget. Gissa om jag blev förvånad.

Galet kaos men det gick bra till slut. Det var sjukt jobbigt men inte alls lika illa som när vi skulle flyga ut ur Mongoliet, det var en dag som verkligen satte oss på prov!

Mer läsning: Värsta dagen någonsin!

Har du någon gång blivit försenad och precis hunnit med ditt plan?

Comments