Nu är Stripie såld!

Lifestyle by

Nu är den såld!!!

Det är konstigt att man kan bli så känslomässigt knuten till en bil. Eller det kanske inte var en bil. Kanske mer ett hem som vi själva byggt och inrett.

Men så många rundor det varit med den. När vi bestämde oss i våras för att sälja den skulle den bara besiktigas. Men det var ju inte så bara…

Mer läsning: Vår älskade bil!

Registreringsbesiktning

När vi köpte den var den registrerad för både bensin och gas. Det satt en enorm gastank i den, vilket säkert är jättebra i Sverige men när man ska bo i den och köra till Mongoliet är det inte bäst. Den monterades ut utan några större problem men behövde ju då registreringsbesiktigas.

Den fick bara en anmärkning! Det satt en gasledning kvar under bilen. Vi trodde inte det skulle spela någon roll. Tanklocket var borttaget, allt i motorutrymmet var borttaget. Det var bara ett rör som satt sjukt svåråtkomligt under bilen. Men icke. Det slutade med att en mekaniker fick ta bort den.

Registreringsbesikningen blev godkänd.

Mer läsning: 1000 mil i en folkabuss

Kontrollbesiktningen

Vi lämnade in den och trodde vi skulle få hem den godkänd. Så fel vi hade.

Den blev underkänd på flera poster och lämnades in på verkstad. Vi satt ju i Kina så kunde inte göra så mycket. Inte för att vi har kunskap men hade ändå gjort det lättare och smidigare.

Avgasvärdena var helt fel men mekanikern hade svårt med att hitta felet. Tills han insåg att det var lambasonden. Den var inte trasig. Den saknades. Den var borttagen och ett metallrör var dit svetsat istället. Hur fan kunde det hända!? Och när hände det!? Vi köpte ju bilen nybesiktigad och att plocka loss en lambasond och svetsa dit ett nytt rör är ju ingen smash n´ grab direkt.

Efter många många veckor hade en uppsjö av saker bytts och kostat oss mer än vi vågade tänka på.

Den blev godkänd för besiktningen och är top notch. Inga anmärkningar och massa nya saker.

Klar för försäljning.

Mer läsning: Topplistan – Road trip Sverige till Mongoliet

Att säga adjö

Många hörde av sig. Med närmare 80 svar på annonsen blev köparna ett par från Göteborg.

Köpet gick jämt ut. Vi hade hoppats att vi kunnat sälja bilen till en vinst eftersom vi lagt ner så mycket jobb på den och vi hade kunnat göra vinst på den. Men kostnaden för mekanikern precis när den skulle säljas åt upp hela vinsten. Men jag antar att det inte är helt fy skam. Bilen, all inredning, de 5 vinterdäcken och alla mekanikerkostnader täcktes så det blev ett noll-spel. Så antar att vi borde vara nöjda.

Det här har känts bra hela tiden att sälja den men dagen paret skulle plocka upp bilen tog vi en sista runda i bilen för att kolla att allt fungerade felfritt. Det var första gången vi körde Stripe sedan November då vi lämnade den till Daniel i Mongoliet.

Det var vemodigt. Det kändes sorgligt. Vi insåg hur mycket vi älskade Stripe. En så perfekt bil, det var inget vi skulle ändrat i den.

Men nu är den hos nya ägare som nästa sommar ska njuta av bilen lika mycket som vi har.

Comments