Produkttest – Sudio Vasa Blå bluetooth hörlurar

Lifestyle by

Vad: Bluetooth hörlurar
Märke: Sudio
Pris: 895kr
Rabattkod: Längst ner i inlägget

Jag satte mig ner med den lilla lådan. Jag blir direkt imponerad av hur snyggt den är förpackad, Sudio har verkligen inspirerats av Apple. Instruktionsboken ligger i ett tight plastfodral och ser ut att tillhöra den senaste iPhone-modellen.

Det finns ett garantikort som är stort som ett visitkort men hård som ett bankkort. De upphöjda siffrorna som är mitt garantinummer ger ett väldigt proffsigt intryck.

I en liten påse ligger 5 olika storlekar på in-ear snäckorna och tillsammans finns en liten metallclip som liknar en slipsnål (någon som vet vad jag ska ha den till?).

Det lilla fodralet som man ska ha hörlurarna i matchar färgen, båda är i samma blåton. Men där kom första besvikelsen. De verkar skryta om att den är gjord av äkta läder. I min värld är det inget att skryta över. Det är anledning nog att jag inte hade köpt de här hörlurarna. Skärpning Sudio! Jag vill kunna lyssna på musik med gott samvete.

Utseende och funktion

Fotocredit: Sudio

Det här imponerar, de är de snyggaste hörlurarna jag haft och jag tycker om att ha de på mig. Och att de är trådlösa gör det inte sämre (första gången jag har trådlösa bluetooth hörlurar). Sladden som alltid funnits känns som ett problem. Tänk alla gånger jag behövt dra sladden innanför tröjan för att den hänger i vägen. Eller när jag rört mig och sladden fastnat och lurarna har ryckts ut ur öronen.

Problemet finns inte mer.

Och det ständiga problemet med hörlurar. Du stoppar ner de i fickan i en perfekt ihoprullad knut och när du lite senare ska ta upp de har knuten gått upp och på ett magiskt sätt lyckats knyta ihop sig igen i en stor trasslig boll som knappt går att få upp. Det problemet finns inte längre.

Och för att göra det ännu bättre är hörlurarna av den breda varianten som inte tasslar sig.

Det sitter ett litet batteripack med en micro-USB utgång för laddning i en änden och en kontroll med play/paus och volym i den andra änden.

Ljud

Först vill jag säga att jag inte är någon expert på ljudkvalitet.

Exalterad över mina nya hörlurar slår jag på min musik. Jag blir förvånad och lite förvirrad.

Ljudet är platt och jag börjar googla på andras recensioner för att se om någon haft samma upplevelse. Jag läser om bra ljud, balanserat osv men efter 3 recensioner hittar jag det jag söker.

Det står att de är svåra att sätta in på rätt sätt för att få bästa ljudet. Efter lite experimenterande hör jag basen. Det är bra ljud, låter klarare och renare än mina andra hörlurar men jag hade ändå velat ha mer bas. Nu efter några veckors användande så vet jag hur de ska sitta och de är helt klart mitt förstaval.

Batteritid och bluetooth

Jag går ner och lägger mig på stranden i skuggan av en palm, njuter av utsikten och lyssnar på min ljudbok. Det är så spännande och helt plötsligt hörs ett pip. Ingen aning om vad det var. 10 sekunder senare kommer det igen. Det är signalen för lågt batteri.

Jag har ju precis lagt mig på stranden för att lyssna på min ljudbok!

Tur att jag fortfarande har mina gamla hörlurar liggande i ryggsäcken. Situationen är räddad. Det här problemet är egentligen inte unikt för de här hörlurarnam, det är något som kommer med bluetooth och att de är trådlösa.

De är trådlösa och jag älskar det. Jag bor just nu på Koh Tao och enda klädesplagget jag använder är boardis. Alltså inga fickor att lägga en mobil i.

Nu kan jag låta telefonen ligga i väskan när jag går till jobbet eller på bordet när jag lagar mat och fortfarande lyssna på min ljudbok (har förövrigt precis avslutat en grymt bra fantasyserie). Jag kan till och med gå på toa och fortsätta lyssna på min bok. 

Så det är perfekt hemma men det faller lite för mig och de som lever min livsstil som. I alla fall till backpackers som oss. En batteritid på 8 timmar räcker gott och väl för någon som jobbpendlar eller en charterresenär. För oss backpackers är det INGENTING!

Tänk dig den där långresan som hör till vardagen när du backpackar. En nattbuss. En lång flygning plus transfer. En heldag på stranden eller en dagsutflykt. 8 timmar räcker inte så då behöver vi plötsligt ha våra vanliga hörlurar med sladd som backup.

Och vi ska inte ens nämna telefonen. Det är redan ett pussel för att lyckas få batteriet att hålla hela resan. 15 minuter laddning när du tar en smoothie. En stund på din power bank som redan är ner på hälften. 30 minuter när du sitter i ett hörn på golvet innan bussen går. Tänk sedan att bluetooth ska vara på konstant hela resan så batteritiden på telefonen blir ännu kortare.

Nej tack.

Träning

Det är tidigt på morgonen, solen har precis gått upp och det är fortfarande svalt. Eller vad man kan kalla svalt på den här ön. Jag snörar på mig mina skor och ska börja springa. Vi har en ipod nano när vi springer och hoppar hopprep. Jag inser nu ett problem som jag inte tänkt på tidigare, mp3n har inte bluetooth.

Jag går in och hämtar telefonen och den där grejen man spänner fast på armen för att kunna springa med telefonen. Hörlurarna studsar i nacken och irriterar mig till 1000. Normalt sett så drar jag sladden innanför tröjan på ett sätt så de inte kan hoppa. Nu går ju inte det. Då kommer jag på det. Undra om det är det som den där slipsnålen är till för?

Jag vet inte hur fukttåliga hörlurarna är dock, batteriet och knapparna hänger ju i nacken så de kommer komma i kontakt med en del svett. Jag har haft sönder både mp3 spelare och telefoner för att det droppat svett i de. Vi får se om de här hörlurarna klarar sig.

Sammanfattning

De är snygga och ljudet låter helt klart bra. Efter att ha använt de några gånger så har jag lärt mig att sätta in de i rätt position direkt.

De här hörlurarna blir mitt förstaval när jag bor på ett ställe, går till stranden eller jobbet. Däremot tror jag inte att de är för oss backpackers och långtidsresenärer. 

När jag reser kopplar jag in mina gamla hörlurar med sladd. Jag behöver batteritiden i mobilen och 8 timmar räcker ändå inte. Och jag har numera alltid mina hörlurar i väskan som backup till nästa gång hörlurarna börjar pipa av lågt batteri och jag är mitt i en stor uppgörelse mellan wizards, confessors och dream walkers.

Skulle jag rekommendera de här hörlurarna till någon som bor i Sverige, någon på charter och som jobbpendlar. Ja, utan tvekan.

Skulle jag rekommendera de här hörlurarna till en backpacker. Nej

Och alla ni som läser det här får 15% rabatt med koden explorers15! 

Ett stort tack till Sudio för de här hörlurarna. Åsikterna är våra egna och vi skulle aldrig skriva något som vi inte står för. 

Comments