Vandra i Stepantsminda, Georgien

Lifestyle by

Stepantsminda är den sista staden längs militärvägen innan gränsen till Ryssland. Det är mer en by än en stad men det är framförallt en utgångspunkt för att vandra i Georgien. 

georgien_stepandsminda_05Vi hade tänkt göra en längre vandring här men eftersom jag varit så magsjuk och fortfarande kände mig svag bestämde vi oss för att hoppa över det. I byn fanns information om olika vandringar och det gick även att hyra guider för längre vandringar.

Personalen på infor centret på högersida vägen precis när man kör in i Stepantsminda (kommer tyvärr inte ihåg namnet) gav oss det mest professionella och seriösa intrycket så fråga där om hjälp. De sålde till vår stora förvåning frystorkad vandringsmat med en stor fet text på framsida "vegan" och en annan som det stod "vegetarian" på.

georgien_stepandsminda_01Vi tog bilen och körde den lilla grusvägen till Juta där många vandringar har sin utgångspunkt. De sista 3 km av vägen dit var vacker men smal, försök dig inte på den med en stor husbil.

georgien_stepandsminda_02georgien_stepandsminda_03Vi började gå från parkeringen i Juta längs den markerad stigen upp till berget. Efter 20 mindre klättring kände jag mig färdig och satte mig på en kulle med utsikt över byn och den första campingplatsen längs leden. Frida fortsatte vandra ytterligare 2 timmar.

georgien_stepandsminda_04Området verkade lätt att vandra i och det såg inte ut att vara några problem att göra både heldagsturer eller en övernattningstur på egen hand utan guide. Under Fridas korta vandring såg hon flera campingplatser.

Vi hade verkligen önskat att vi kunde vandra här. Det såg otroligt vackert ut men tyvärr, det får bli en annan gång.

Gillar du att vandra? Har du funderat på att vandra i Georgien?

Comments