Vi har äntligen ett hem i Kanada!!

Lifestyle by

Efter en tuff start på boendefronten här i Sun Peaks, skidorten där vi jobbar och ska bo fram till i April 2018 har vi äntligen hittat hem! En fantastiskt lägenhet på gångavstånd från skidskolan, med ett välutrustat kök, ett mysigt vardagsrum och en helt underbart lesbiskt par som flatmates känns det som att vi har dragit hem högsta vinsten på boendelottohjulet!

En tuff start

Vi startade vår vistelse här i Sun Peaks med att sova på en soffa i en enrumslägenhet hos en kille som hade en helt annan dygnsrytm än oss. Det resulterade i att vi hade tak över huvudet vilket var kalas, men vi kände oss otroligt mycket i vägen och lätt obekväma med vår tillvaro.

Sen flyttade vi till Whitecroft, vilket är en liten ansamling hus som ligger 10 km från skidortens centrum. Där välkomnades vi hem varje dag av två fantastiska individer på 4 ben, en supergosig Alaskan Malmute och en Sibirian Huskey. Det var kanon! Vad som inte var kanon var att vi var tvungna att lifta fram och tillbaka till jobbet vilket gick bra under vanliga jobbtimmar. Men kunde vara rätt knicksigt när det blev senare på kvällen.

Oskönt var det också att huset vi bodde i var otroligt ostädat, de som vi hyrde av verkade inte riktigt ha renlighet som högsta prio direkt. Eller snarare jag tror knappt de någonsin städat sedan de flyttade in för 2 år sen. Rummet vi hyrde var rent men resten av huset var rätt kaosartat.

Där bodde vi i en vecka innan vi flyttade hit där vi bor nu. En till grej som var oskönt var att vi också förlorade 1500 spänn på dubbelhyra. (vilket var 1000 spänn mindre än vi först trodde att vi skulle förlora vilket nu känns som ingenting men som just då kändes astungt.)

Drömvinsten

Det finns inget ont som inte har något gott med sig eller hur är det man säger? Vi får unna oss det här! Vi är ju inte 18 år och förstagångssäsongare. Det har vi sagt till varandra flera gånger. Boendet som vi nu bor i känns som en dröm. Det är stort och rymligt, har en asbra kök där vi kan laga god mat, det är fräscht och rent och vi har supertrevliga flatmates. Det är nog det lyxigaste boendet vi någonsin haft. Det känns lätt och skönt att komma hem. Otroligt skönt att äntligen kunna packa upp ryggan och veta att här kommer vi att bo tills i April. Vi kan börja bygga upp mat- och träningsrutiner. Anordna brädspelskvällar och vegomiddagar. Det känns grymt bra, här kommer vi att trivas!!

Vi bor i rummet med våningssäng. Det är en dubbelsäng under och enkelsäng ovan. Perfekt för att slänga upp kläder när man (Frida) inte orkar vika. Och på golfbanan utanför fönstret är det nästan en meter djup snö.

Vad tycker du om vårt nya boende? Vad är viktigt för dig när du väljer boende?

Comments