Vintern 2015/2016 i backspegeln

Lifestyle by

Jobb

ibackspegeln_vinter_05

Under vintern har vi jobbat högsäsong i Geilo, Norge som skidinstruktörer plus extra i restaurangen Vestlia på kvällarna. Vi valde att bara jobba högsäsong i år av flera anledningar bl.a. att vi kände att vi behövde tid till att starta och dra igång den här bloggen och förbereda vår jorden runt road trip.

Vi älskar vårt jobb som skidinstruktörer men tyvärr var det en relativt lugn säsong i år så vi fick inte så många timmar vi hade hoppats på. Vårt extra jobb på restaurangen blev istället vår främsta inkomstkälla. Det ramlade även in några enstaka timmar retuschjobb.

ibackspegeln_vinter_06

Vi jobbade under jul och nyår, sportloven och påsk. Vissa dagar blev det 8 timmar och andra blev det 14 timmar, minst 6 dagar i veckan. När man jobbar inom turismnäringen så jobbar man när alla andra är lediga och man är lediga när alla andra jobbar. Det gör att när alla åker hem efter sportloven blir backarna tomma och vi instruktörer kan åka ut och njuta av tomma pister, inga liftköer och sol hela dagarna med härlig afterski på kvällarna.

ibackspegeln_vinter_07

En av anledningarna till att vi valde att återvända till Geilo är den fantastiska längdskidåkningen som finns. Hundratals kilometer bra preparerade spår som sträcker sig ut på hardangervidda eller mot hallingsskarvet. 

Vi har även gjort ett nytt steg i vår skidinstruktörutbildning. Kursen var en vecka lång och gick i Trysil. Den var grymt kul och vi lärde oss otroligt mycket. Ett helt inlägg om kursen kommer senare.

Resa

ibackspegeln_vinter_02

Under vintern har vårt resande varit begränsat till vårt bilande mellan Trollhättan, Geilo, Örebro, Trysil och Stockholm.

Däremot har vi spenderat otaligt med timmar på att planera vår road trip runt jorden. Tyvärr känns det inte som vi varit så effektiva. När man gör något så stort som det här är och något för första gången är det svårt att veta vad nästa steg som tar oss framåt faktiskt är, så nu med facit i hand skulle vi kunna göra om samma sak på en bråkdel av tiden.

Everyday Explorers

Vi har lanserat! Everyday Explorers som har planerats och som vi jobbat med så länge! De första stapplande stegen togs för ett år sedan när vi var i Schweiz då vi utvecklade konceptet och idén. Sedan dess har vi skrivit och planerat för att få allt klart inför lanseringen. Bloggen har fortfarande en del små problem och buggar men den uppdateras dagligen.

Från vi lanserade tidigare i år har vi hunnit växa en hel del och är nu över 2300 följare på Instagram och 600 likes på Facebook! Vi är jättenöjda och har stora planer på gång.

Under vintern har vi även hunnit delta på ett Travel Massive event där vi träffade många av de andra resebloggarna i Sverige. Otroligt kul att få lära känna många av våra kollegor och inspiratörer! Tyvärr är alla event i Stockholm så vi kommer inte kunna gå på de flesta av dem. 

Personligt

ibackspegeln_vinter_03

Jag hade skrivit klart det här inlägget och satt och laddade upp bilderna och hittade den här bilden som påminde mig om en sak i vintras jag hade glömt att skriva med och som jag tycker platser i det här inlägget. VI HAR GIFT OSS! Ingen är perfekt, man kan inte komma ihåg allt…

Vad är det bästa du gjorde under vintern?

Comments