2019 Nya möjligheter och nya utmaningar

Lifestyle by

Det här varit tyst här ett tag som du kanske märkt. Det är på grund av att vi har tagit ett nytt steg i våra liv och bestämt oss för att satsa på ett mer långsiktigt projekt.

Sammanfattning:

Spenderade hösten i Sverige för att hänga med familj och vänner. Den här gången spenderade vi lite längre tid i Sverige än vi brukar. Det blev 4 månader totalt. Bland annat för att Jacob behövde göra en operation på båda sina fötter samtidigt (planerad). För mycket skidåkning i fel pjäxor helt enkelt. Och jag ville hänga med mina systrar, syskonbarn och familj ett tag. Egentligen skulle vi ha åkt i början på December men vår visumansökan till Kina drog ut på tiden så vi bestämde oss för att skjuta på avfärden lite och passade på att fira jul hemma i Sverige för första gången på 9 år.

Vi har rest runt och utforskat och jobbat i många olika länder under de senaste 8 åren. Under dessa år har vi aldrig bott någonstans mer än i 6 månader åt gången. Vi har inte haft nån bas som vi kommit tillbaka till om och om igen, utan hela tiden nya ställen och nya jobb. Dessutom så de ställena vi bott på är alltid resorter – skidresorter eller dykresorter, vilket är underbart, men det är också en enorm bubbla där allt handlar om dykning eller skidåkning och ofta det enda fritidsintresset utöver detta som folk har är att supa skallen av sig. Vilket vissa tycker är askul, och det är helt okej att göra det, men jag och Jacob tycker inte att det är superskoj och inte heller speciellt givande.

Vi har bestämt oss för att testa något nytt och annorlunda för oss. Vi har flyttat till en helt vanlig stad, med helt vanliga människor, med helt vanliga jobb. Fast i Kina. Och här ska vi bo i åtta månader, minst. Staden vi flyttat till heter Hangzhou och ligger 1h med tåg i från Shanghai. Här bor det 10 miljoner människor. Så hela Sveriges befolkning i en stad. Men för att få lite perspektiv så är det en betydligt mindre stad än Shanghai som har 30 miljoner invånare.

Just nu i skrivande stund är vi i Peking och jobbar på ett skidläger för kinesiska barn. Det är för samma företag som vi jobbat för nästa alla andra gånger vi jobbat med läger här i Kina genom åren. Och det är ungefär som det brukar, men den här gången har vi en projektledarroll, vilket innebär att vi får informationen ungefär 5 minuter innan barnen får den. 

Varför Kina?

Kina har lyckats charma oss från första gången vi var här. Det är svårt att sätta fingret på vad det är med det är något som drar oss tillbaka om och om igen. Atmosfären här med ett på något sätt ordnat kaos, där vi dagligen möts av vänliga leenden, välkomnande gester och nyfikna människor. Nattmarknader med osande matstånd och offentlig motionsdans på stadens torg, tempel i guld och rött och ett språk som är både fascinerande och otroligt bildligt vackert. Och kanske framför allt – att allt känns möjligt här!

Vad ska vi göra här?

Vi har precis registrerat och startat vårt eget företag här. Det vi kommer att göra ligger oss väldigt varmt om hjärtat, vilket ni som känt oss lite längre nog känner till. Vi ska driva entreprenörskap och ledarskapsträning här i Kina för unga vuxna. Vi har båda en bakgrund inom olika entreprenörträningskoncept och tror otroligt mycket på entreprenörskap och vad det kan göra för den enskilda människan. Den här idéen har funnit med oss ett tag nu och vi känner att nu är det dags att ta tag i den här möjligheten och göra nåt av den. 

Andra spännande saker som hänt under 2019

Som sagt så tycker vi det är otroligt roligt och viktigt med entreprenörskap och därför tycker vi det är extra grymt att få presentera ett nytt samarbete för bloggen, vilket är Ridestore som är ett Trollhättegrundat företag som startats av en gammal skolkompis till Jacob. Ridestore är en av Sverige störtsa onlinebutiker för skid- och snowboardkläder. Så att ha ett samarbete med dem kändes helt rätt för oss. Ni kommer få se mer av det senare.

Comments