Augusti i backspegeln

Lifestyle by

Vilken otroligt månad vi har haft! Fullspäckad med äventyr, härliga människor, spännande nya länder och kulturer! Livet på road trip har verkligen levt upp till våra förväntningar, vi har haft det så sjukt bra som det bara går att ha!!!  

augusti_backspegeln_02Jobb

Vi har fått kontakt och erbjudanden från en 3 olika dykresorter i Thailand och det lutar mot att vi kommer att hamna på Koh Tao i vinter som frilansande dykinstruktörer. Ska du dit i vinter? Är det någon som har erfarenhet av frilansa där? 

slovenien_logarskadolina_09Everyday Explorers

Lugnet efter mediastormen har infunnit sig och det är tillbaka på det vanliga med Everyday Explorers. Fast inte riktigt – vi har nämligen gjort vår allra första pressresa!! (en pressresa är när du får en resa/aktiviteter under resan och ev. boende sponsrat i utbyte mot att du skriver om dina upplevelser där). Turistorganisationen i Slovenien tyckte att det var spännande att vi vill komma och fixade så att vi fick testa på vad Slovenien har att erbjuda i form av äventyrsaktiviteter. Du kan läsa mer om vad vi testade på längre ner under rubriken Resa.

Bil och väg 

montageVår älskade bil har rullat så fint och snällt! Den har fått stå ut med massa små slingrande branta bergsvägar upp och ner i Slovenien, galen stadstrafik i Albanien, kustvägar i Kroatien, sandständer i Montenegro, motorvägar i Grekland och trafikstockning i Istanbul. 

Det enda som hänt hittills är att bakluckan slutade fungera i Slovenien, så vi fick ta vår fina lilla bil till mekanikern som fixade det åt oss. Vi belönade även vår vän med ett skönt bad och tvätt i Turkiet så den blev så fin och ren, det höll i sig i ett par dagar i alla fall. 

augusti_backspegeln_03Vi vill gärna ge vår kära vän ett namn men ärligt talat så har vi sjukt dålig fantasi när det kommer till sånt här. Skulle du vilja hjälpa oss att komma på ett namn till bilen? Skriv ditt förslag i kommentarerna nedan.

Vad det gäller vägförhållanden så har vägarna varit generellt väldigt bra. Som i Sverige på de flesta ställen, med undantag för att de inte är lika säkerhetstänkande när det kommer till stup på sidan av bergsvägar och det är inte alltid det finns räcken eller barriärer som stoppar dig från att ”ramla” ner för stupet om du skulle köra av vägen. Och ibland är gatorna väldigt smala och branta utan förvarning. Lite mindre strikt och organiserat än Sverige, ofta gratis parkering var som helst där du får plats med dig bil, i körriktningen eller inte spelar ingen roll. Tutan används betydligt mer frekvent ju längre söder ut i Europa du kommer både som varning, tack och för att uppmärksamma. 

Resa

slovenien_2Jag vet knappt var jag ska börja, det har varit helt fantastiskt! Efter att ha spenderat några fler dagar i Slovakien, åkt till Wien för att sedan spontant åka tillbaka till Bratislava och delta i en hippiefestival i skogen reste vi vidare till Slovenien. Där vi planerat att stanna i en vecka på ett ungefär. Så blev det inte, en vecka blev till nästan tre! Vi blev helt kära i Slovenien, ett sånt otroligt vackert land! Vi testade på vad Slovenien har att erbjuda i äventyrsaktiviteter och det var inte lite det Vi testade bland annat på höghöjdsbanor, canyoning, rafting, skidhoppszip line, kayakning och underground mountainbiking. Vår absoluta favorit blev vattencanyoning i Bovec.  

slovenien_3Utöver detta gjorde vi också en hel del vandringar, hälsade på gamla vänner och testa cykel sight seeing i Ljubljana. Självklart kollade vi även in veganutbudet i Slovenien. Vårt sista stopp i Sloveninen blev Piran där vi efter ett uppehåll på nästan 2 år äntligen fick på oss dykutrustning igen och fick utforska världen under ytan. 

Mer läsning: Dykning i Piran

slovenien_1Slovenien tog oss som sagt med storm och vi kan varmt rekommendera en resa dit. För oss seglade det upp på våran topplista över länder vi varit i och är till och med så bra att det kan konkurrera med Nya Zeeland som är klassat som äventyrslandet nummer 1 i världen. Och Slovenien har ju fördelen att det ligger betydligt närmare!

Vår resa rullade vidare genom Kroatien till Montenegro. Vi körde kustvägen genom Kroatien och eftersom vi valt att stanna längre än planerat i Slovenien så fick vi köra på en del. I Montenegro hängde vi på en superlång strand där vi testade på kitesurfing. Sen vidare till Albanien och genom Grekland där vi bara gjorde korta stopp med bad och marknadsbesök med sikte på Turkiet. 

augusti_backspegeln_01Resplanen framåt är alltså Turkiet sedan Georgien, Ryssland och Kazakstan.

Comments