Vår väg till att bli dykinstruktörer

Lifestyle by

När vi började dyka hade vi inga planer på att gå hela vägen till att bli dykinstruktörer, men ju mer vi dök ju roligare tyckte vi det blev. Efter att vi utbildat oss till skidinstruktörer väcktes idéen om att även satsa på en karriär som dykinstruktörer för att ha ett vinter- och ett sommardominerat yrke. Det skulle innebära att vi skulle kunna resa och jobba i stort sett var som helst i världen!

Nedan ser du hur vi tagit oss från gröngölingar till instruktörer. Vilka kurser vi gjort, när, var och hur lång tid det tog.

Frida

PADI Open Water

Open Water, 4 dagar, PADI, 2011, Tulamben, Bali, Indonesien

CMAS 2*, 7 dagar, CMAS, 2012, Mactan, Cebu, Filippinerna

CMAS 3*, 5 veckor, CMAS, 2013, Mactan, Cebu, Filippinerna

Dive guide, assisterande instruktör och instruktör, 6 månader, 2013-2014, Auckland, Nya Zeeland

Mer läsning: Dyka i Filippinerna – ett paradis för alla dykare

Jacob

PADI Advanced Open Water

CMAS 1*, 6 dagar, CMAS, 2009, Lysekil, Sverige

Advanced Open Water, 4 dagar, PADI, 2011, Tulamben, Bali, Indonesien

CMAS 2*, 7 dagar, CMAS, 2012, Mactan, Cebu, Filippinerna

CMAS 3*, 5 veckor, CMAS, 2013, Mactan, Cebu, Filippinerna

Dive guide, assisterande instruktör och instruktör, 6 månader, 2013-2014, Auckland, Nya Zeeland

dykinstruktor_02

Det har varit en fantastisk resa där vi fått uppleva den magiska värld som gömmer sig under ytan. Vi har också lärt oss mycket om oss själva och om kommunikation och pedagogik Även om jag inte skulle jobba en dag som dykinstruktör tycker jag fortfarande att det varit värt att göra alla kurser.

Min dykning har utvecklats otroligt mycket och jag har lärt mig så mycket på vägen dit. Och såklart fått uppleva otroliga dyk på många olika platser. Personligen föredrar jag hittills att dyka i tropiskt vatten, det är så mycket lättare när man kan ha en tunn våtdräkt eller ingen alls, att inte behöva massa vikter och lätt kunna se 30 meter genom det härligt turkosa vattnet som är fyllt av fiskar och koraller i alla färger du kan tänka dig!

Varför blev vi dykinstruiktörer?

Retocuh and Photography

Som jag skrev tidigare så för oss handlar det mycket om att det är ett bra yrke att resa med. Men en huvudanledning för oss är också hela livsstilen, det är ofta på ett avslappnat ställe där folk åker på semester och är glada. Du får betalt för att dyka. Att arbeta med sin hobby, hur grymt är inte det?

Mer läsning: Tjäna pengar under resan del 3: Utforska tropiska korallrev som dykinstruktör

Vilka dykkurser har du gjort? Vilka drömmer du om att göra? 

Comments