Början på en road trip

Lifestyle by

Det har varit tyst här det senaste, vi tappade helt motivationen där en stund, eller snarare något annat tog all motivation. Vi slutade jobba som skidinstruktörer 1.a April och hade två veckor i Sun Peaks där vi bara kunde njuta av vårvädret och åka mängder av längd. Så var i alla fall planen.

Vårvädret kom tyvärr aldrig, det var konstant grått och det fortsatte snö kompakt tung snö.

Sedan hade köpt vår bil, en Honda Odyssey, som vi skulle bygga om till camper van. Det är en betydligt mindre van än sist, Odyssey är en 7 sitsig familjevan.

Vi har gjort flera youtube-filmer om vår ombyggnation ifall ni missat det. Det kommer att komma inlägg också men vi är lite osynkade i film – inläggpubliceringen.

Nu är vi på Vancouver Island, en ö sydväst om Vancouver. På en karta ser Vancouver Island ganska litet ut för det är precis bredvid Kanada och USA. På riktigt är ön 50 mil från norr till syd så även om det inte är en enorm ö så är den ändå stor.

När vi var i Thailand och jobbade som dykinstruktörer förra året hade Frida en familj där mamman var dive master men dottern och mammans kille skulle lära sig att dyka. När vi jobbade i Sun Peaks kom dottern helt plötsligt till en av Fridas grupplektioner. En enorm slump och om vi hade varit religiösa hade vi kunnat se det som ett tecken. Ett tecken på vad vet jag inte riktigt men vi bestämde oss för att hålla kontakten.

Den här familjen bor i Victoria, British Columbias huvudstad. En intressant sak i Kanada är den största staden i provinsen aldrig är provinshuvudstad, idén är att sprida ut ekonomin.

De bor på ett fantastiskt ställe. Bara 15 minuter bilresa från staden och 2 minuter till närmaste stora mataffär kändes det ändå som att man var på kusten i en liten by.

Stilla Havet som ligger precis utanför kusten ringlar sig in i staden i en spiralform och skapar flera halvöar, i slutet på en av de här halvöarna bor Andrea och hennes familj. Husen här är 2 våningar med 3 sovrum i en radhusformation. På baksidan har de en liten uteplats och 20 meter till sin egen strand där de har en roddbåt, SUP och kanot.

Det här blev vårt hem för en vecka när vi gjorde de sista förberedelserna för att börja vår road trip på riktigt. Det mesta i bilen var redan gjort, hela sängen var klar och vi behövde bara sätta dit några vinklar, ett extra ben och förvaringen skulle färdigställas. Sedan behövde vi fixa en madrass och sy madrassfodral och gardiner och lite smått och gott.

Som alltid tar allt mer tid än vad man tror. Det var lätt att bygga själva sängen för det är stora saker och det är inte så noga om det blir några millimeter fel här och där. Nu var det mer finlir så det blev fler problem och fler misstag hela tiden. 1 steg framåt, 2 bakåt kändes det som! Vilken huvudvärk! 

Som tur var så har Andrea väldigt snälla grannar som vi fick låna symaskin, olika sågar, skruvdragare och borr av. Utan det här hade det tagit ännu längre tid. Vi förvånas fortfarande av hur snälla människor vi möter är, de allra flesta vill hjälpa till och göra gott. Vi är otroligt glada över det och uppskattar det enormt mycket. Eller den gamla kvinnan som stannade bilen och vevade ner sitt fönster. Hon pekade på bilen och sa ”I know what those are called. It’s a shaggywagon”. Sedan log hon stort och körde vidare.

Comments