Bygga husbil – Bäddsoffa med många funktioner

Lifestyle by

I Stripe, vår förra husbil som var byggd i en VW Caravelle, hade vi en bäddsoffa som man bäddade ut på längden. Det var alltså en soffa längs med ena långsidan under dagen och på kvällen bäddade vi ut den till en 120cm bred säng.

I vår Honda Odyssey hade vi inte lika mycket utrymme och formen på den gjorde att den sänglösningen inte var helt optimal.

Vi hade några idéer och krav för sängen:

  • Vi behövde lätt kunna komma åt vad vi kallar källaren. Källaren är där den tredje raden bilsäten fälls ner i golvet. När vi slängde ut sätena blev det ett jätteutrymme där som vi var tvungna att använda på bästa sätt.
  • Vi ville ha sittmöjligheter under dagen och en fullstor säng under kvällen.
  • Vi ville ha en utdragslåda liknande den i Stripe. Eftersom det är så lite utrymme kände vi att vi behövde det här för att ge oss extra arbetsyta när vi lagar mat.

Med de här kraven började vi söka och kombinera idéer. Det finns enormt många olika idéer och lösningar och efter några timmar på Pinterest hade vi hittat ett gäng med idéer som vi tyckte om.

När jag pratar om främre eller högra och vänstra delen är det utifrån körriktningen.

Bäddsoffa

Bilden är lånad från The Groove Guy och därifrån vi fick idén till vår konstruktion.

Idén för hur vi bäddar om soffan till säng hittade vi på en blogg och tog nästan rakt av. The Groove Guy har flera bilder och förklaringar samlade. Sängbottnen är uppdelad i tre delar, en del mot förarsätet som går att dra ut och skjuta in, en del på mitten som blir ryggstödet i soffan och mittdelen i sängen och den bakre delen som utgör nästan halva sängen.

Vår egen lösning blev i fyra delar. De två främre delarna är rörliga för att kunna vara soffa på dagen och bäddas ut till halva sängen på kvällen. Den bakre delen blev i 2 delar istället för 1 eftersom vi vill ha luckan för att komma åt källaren.

I fortsättningen kommer jag kalla de delarna för del 1, 2, 3, 4 med del 1 är den närmast förarsätet och del 4 längst bak.

Höjden på sängen/soffan blev en kompromiss. Vi mätte de vanliga sätena för att se hur höga de var för att få ett riktmärke. Sedan mätte vi min längd sittande för att se hur mycket jag behöver för att inte ta i taket. Sedan uppskattade vi hur mycket plats vi behövde under sängen för förvaring. Vi kom fram till att bygga sängen på 30 cm höjd skulle bli perfekt. Vi utgick från att det skulle finnas förvaringslådor som skulle passa perfekt under sängen. Vi hade tur men för er andra, det kan vara smart att kolla upp det innan.

Luckan ner till källaren och utdragslådan

Nästa idé är ganska simpel, det är en stor lucka som vi kan öppna för att komma åt källaren. Först tänkte vi att luckan skulle gå hela vägen men eftersom vi ville ha en utdragslåda gick inte det.

Det slutade med att utdragslådan blev lite mindre än halva bagageöppningen och luckan utgör strax mer än hälften. Ni ser var mittsupporten sitter, den är lite till vänster om mitten. Det blev bäst för att smidigt komma åt hela källaren och samtidigt få tillräckligt stor utdragslåda för att få plats med gasolköket på den. (Kan tillägga att vi inte hade köpt gasolköket så vi hade egentligen ingen aning om hur stort det behövde vara).

Storleken på sängramen

Sängramen är byggd av 5cmx10cm tjocka reglar med ca 10mm tjock osb på toppen. Sängramen som står fast är 120cm bred och 160 cm lång och med utdragsdelen blir sängen totalt 200cm (vilket förövrigt inte är standardmått på Kanadensiska sängar. Här är sängarna 190 cm långa vilket kom att ge oss en del problem senare).

Vi har skjutdörrar på båda sidorna i bilen men vi bestämde oss för att använda högerdörren som vår huvuddörr. Det gav oss möjligheten att bygga igen delar av vänsterdörren. Den vänstra sidan är alltid 200 cm lång, både för att göra utdragsdelen av sängen stabilare men också för att vi kunde bygga en liten avställningsyta där. Ni kan se det på bilden ovan att vänstersidan är längre än högersidan.

Vi har tre stödben på vardera sida plus två stödben i mitten. Vi kom inte fram till det här med några uträkningar, det var bara våra uppskattningar baserade på vår gemensamma erfarenhet som sa att det skulle vara tillräckligt (alltså baserat på absolut ingenting). Som ni ser på bilden är benen betydligt tjockare än de andra reglarna, det gav oss möjligheten att lägga en regel rakt över benet och samtidigt ha tillräckligt med ben kvar på sidan för att fästa en regel på tvären.

Den bakre halvan

Den bakre delen är 100 cm och är uppbyggd av tre osb skivor. På vänster sida är det en stor skiva som täcker hela sidan men den högra behövde ha två för att kunna ha en rörlig del (luckan) och en fast del för att kunna fästa gångjärnet i.

Längst bak behövde vi ha stödbenet på mitten för att kunna bygga supporten för luckan som bara skulle gå halvvägs.

Många andra som gjort liknande lösningar har satt en regel hela vägen från vänster till höger sida längst bak för att ge sängen tillräckligt med support. Det här betyder dock att man har en regel i vägen när man tar ut saker ur källaren så vi behövde en annan lösning.

Vi delade upp regeln i två delar och skruvade fast ena delen på luckan så den följer med upp när man öppnar. Sedan sågade vi ut 45 grader vinkar ur regeln och ”fästet”. Det gör det både stabilare och att det ser mer genomtänkt och avancerat ut 😉

Gångjärnet till luckan är vad de i bygghandeln kallade ett pianogångjärn, det är långt och litet och mannen i bygghandeln sa att det skulle hålla. Vi litar på honom.

Den främre delen

Här behövdes mycket planerande och det fanns många problem att jobba runt.

Både del 1 och 2 måste vara rörliga, när det är en säng ska skivorna ligga stabilt och stödbenet på del 1 ska fällas ut. När det är en soffa ska båda delarna snabbt och smidigt kunna flyttas, del 2 ska bli ryggstöd och del 1 ska bli sittdel.

Så här löste vi det. Ni ser hur sängramen ligger som just en ram, vilket vi kunde utnyttja.

Del 2 har 4 små reglar på undersidan, de sitter i alla hörn så att skivan inte kan röra sig åt något håll när den är i sängläge då de bara har några millimeter spelrum till sängramen. .

Del 1 har en regel på den vänstra sidan och stödbenet på den högra sidan.

När sängen är i sängläge får del 1 support på den fasta delen på vänster sida och av stödbenet på den högra. När vi bäddar om till soffa fälls stödbenet upp åt vänster (den fälls alltså inte uppåt på längden med bilen utan bredden) och med hjälp av en liten hasp låser den sig fast och blir den andra regeln, som gör att skiva 1 inte kan röra sig i sidled eller glida framåt när den är sittdel.

Del 1 och del 2 sitter ihop med ett likadant pianogångjärn som luckan sitter fast med, bara att det är dubbel så långt.

För att få ryggstödet att hålla sig uppe fäste vi två skruvar i två av reglarna som redan sitter i hörnen på del 2. Sedan satte vi ett snöre på varje sida av sängen från bilbältesfästet med en loop i änden som lätt kan hängas runt skruvhuvudet.

Sittdelen är 40 cm och ryggstödet är 60 cm, så 100 cm totalt, alltså halva sängen.

Madrasser

Här kom problemet med att vår säng är 200 cm och att det inte är standardsängen i Kanada. Vi köpte en skummadrass på Canadian Tire (tänk er Biltema). Den är 10 cm tjock och 180 cm lång. Deras sängar är 190 cm men av någon anledning var den här ännu kortare.

Det här fungerar inte alls som ni säkert förstår, mina fötter stack ut alldeles för långt.

Lösningen blev att köpa en specialskuren bit från en skummadrassexpert.

Vi kom att dela madrassen i 4 delar. Del 1 och 2 för bäddsoffan. Vi valde att göra den bakre delen i två delar också för att kunna lägga upp del 4 ovanpå del 3 och därigenom göra det lättare att komma åt källaren plus att vi då kunde använda den bakre delen som avställningsyta och jobbyta när vi lagar mat.

Så madrassdelarna är, framifrån och bakåt, 40 cm, 60 cm, 60 cm, 40 cm.

Nu hade vi sängen exakt som vi ville. Vi kunde komma åt källaren, få mycket jobbyta ur bagaget och relativt smidigt bädda om från soffa till säng. En bonus vi kom senare på var att man kunde ha den i soffa-läget och ändå öppna bagaget och ha gott om plats för att sitta och ha det skönt där.

Men nu kom sista problemet. Lakanen här är gjorde för 190 cm sängar så det är en stretch att få det på. Vi måste köpa nytt. Liten extra info, vårt täcke är 225 cm x 225 cm 😀 En perfekt kvadrat som är på tok för stor för vår lilla bil.

Här har vi klippit ihop två korta filmer från när vi byggde bäddsoffan. De är på engelska för vi har så många vänner utomlands som är intresserade av just van conversion.

Vad tycker ni om lösning? Är det något ni hade gjort annorlunda?

Comments