Japans största nöjesfält – Fuji-Q Highland

Lifestyle by

Det här handlar det om att slå rekord. Fuji-Q Highland har 4 stora berg och dalbanor som alla är unika och slår olika rekord. Självklart har de ett stort utbud av andra nöjesfälts attraktioner med som den bergodalbansnörd jag är kommer detta inlägg att fokusera på just berg och dalbanorna.

Fujiyama

Vi börjar med parkens mest kända attraktion. När den öppnade 1996  slog den världsrekorden i både snabbaste och högsta banan och den anses fortfarande vara en av de bästa i världen.

När vi sitter i vagnen och den går uppåt, uppåt, uppåt. Vi når 40 meter, 50, 60, 70 och till slut 79 meters höjd. På en skylt står det världsrekord. Det är helt klart en imponerande utsikt över Mt. Fuji härifrån. Och långt ner till marken. Vi börjar sakta röra oss över krönet.

Några asiatiska tjejer skriker längre fram. Själv sträcker jag upp armarna mot himlen.

Fujiyama är helt klart hög och den går snabbt, 130km/h som snabbast. Dock känns det inte så snabbt.

Eejanaika

Det här var något nytt och utöver det vanliga. Jag har varit på många nöjesfält men aldrig åkt något liknande. Eejanaika är inte bara ett av de svåraste namnen att uttala, den har också mest inversions (saknar tyvärr ett bra svenskt ord för det) i världen. Ännu ett rekord.

Jag ska försöka förklara det här. Tänk er en vanlig berg och dalbana. Ni sitter i en vagn och åker framåt. Det finns också de där man hänger under banan. Här sitter du på sidan av banan och sätena kan snurra runt helt oberoende av banan. Det är i sig inte helt nytt utan jag har åkt liknande innan men ofta snurrar de till förbannelse så man blir helt illamående.

De här snurrarna på Eejanaika tar åkturen till helt nya nivåer. Snurrarna tajmas perfekt till ändringarna av banan. Det skapar mer g-krafter i loopar och i ett drop hänger du helt plötsligt med ansiktet rakt ner mor marken.

Jag kan inte beskriva känslan när vi var klara. Det var något helt nytt för mig och imponerande. Sedan jag var på Six Flags Mountain i Los Angeles när jag var 15 har Goliat varit min favoritbana men jag tror att jag hittat en ny. Det är faktiskt den andra 4D berg och dalbanan i världen. Gissa vart den andra är? Six Flags i LA. Tror det är dags att resa tillbaka dit snart.

Takabisha

Det här med namnen. De gör det inte lätt för oss. Det här är den senaste banan och har mest lutning i världen, 121 grader. Helt rätt. Du åker upp och över krönet på toppen som vanligt men när det börjar gå neråt är det som att det inte tar slut. Det fortsätter och går mer än 90 grader och börjar gå bakåt igen.

Men det är början vi kommer ihåg mest. Du åker iväg i ett helt svart rum. Det går inte speciellt snabbt men plötsligt blir det ett drop, sen skruvar sig banan runt ett  hörn där den lutar ner vagnarna till vad som känns 90 rader i sidled.  Det går långsamt och är otroligt mjuka rörelser. När vi kommer runt hörnet ser vi ljuset i tunnels slut och vi trycks helt plötsligt in i sätena när den accelererar ut.

En unik sak är att du inte åker i ett långt tåg utan det är bara 4 personer i varje tåg. Det gör att åkturen blir extremt mjuk. Looparna flyter in i en korkskruv, vidare till en kurva och sedan rakt upp för att göra ett drop. Det skakar ingenting. Fantastisk känsla.

Dodonpa

Fjärde världsrekordsbanan och den här är än idag den snabbast accelererande banan och vid öppningen var det också den snabbaste (idag är det 4.e snabbaste). Den ser ut som Kanonen på Liseberg. Den når 172km/h (vilket är snabbare än Fujiyama) och den når den här hastigheten på helt galna 1.8 sekunder och 2.7G krafter!!! Det är en mäktig känsla.

Du sitter i en lång tunnel och nedräkningen börjar. Du trycks in i sätet med brutal kraft. Ögonen tåras och din frisyr kommer efter åkturen ha en helt annat utseende än innan.

Tentekomai

Vad sa du? De har tagit absolut noll hänsyn till västerläningar när de bestämde namnen i den här parken. 

Det här är inte en världsrekordbana men för mig något helt nytt. Tänk er en slänggunga på det sättet att du det är en åktur som snurrar runt och åker uppåt, du åker runt där uppe ett tag och kommer sedan ner. Inget nytt i det. Men här kommer det coola. 

Du sitter i ett flygplan där du kontrollerar vingarna. Så genom att höja ena vingen och sänka ger vindtrycket som skapas att planet lutar åt ena hållet. Då byter du så att du gör tvärt om med vingarna. Målet är att göra loopar. Det var inte helt lätt men tillslut gick det. 

Det här var betydligt läskigare än de andra för nu hade helt plötsligt jag kontroll. I en berg och dalbana har jag ingen kontroll och inget kommer hända. Även om det här är lika säkert kändes det på något sätt som att jag kunde göra fel. Helt klart en bra åktur. 

Fastpass – mer åka, mindre köa

Såklart är första steget till kortare köer att åka en vardag. Glöm helger, helt seriöst – glöm det!

Fastpass är nyckeln till mer njutning. Det är ett system vi saknar i Sverige, på gott och ont. Du köper ett inträdde med åkpass som låter dig åka alla attraktioner. Problemet är att köerna kan bli extremt långa, ibland över 3 timmar till en attraktion.

I ett bås inne på parken säljs snabbpass – Fastpass – som låter dig gå före i kön till en attraktion och därigenom kan du spara 3 timmars köande. Varje snabbpass kostar 1000 yen (80kr) och är bara giltigt en gång.

Här är problemen. De finns bara ett begränsat antal snabbpass och de kommer att ta slut. Och de är bara giltiga under en tidsintervall. Så du måste bestämma när du köper när du ska åka vilken attraktion.

Om du ska till Fuji-Q Highland och vill ha specifika tips och en taktik för det här så hör av dig. Vi hjälper dig gärna!

Åka till Fuji-Q Highland och biljetter

Du har två alternativ. Det ena är att bo i området så att du slipper gå upp så tidigt på morgonen. Vi åkte från Tokyo och behövde därför gå upp vid 5. Det går direktbussar från flera av de stora busstationerna. Vi tog bussen från Shinjuku. Se till att boka 2 dagar innan, vi behövde senare lägga vårt besök för att bussen var fullbokad. Och kom ihåg att boka returbiljetten samtidigt. Det var flera som inte kom med bussen.

Parken öppnar vid 9 och du vill vara där innan det. Inte 10. Då är det långa köer och snabbpassen kan vara borta. Vår buss kom fram 7.30 så vi hade gott om tid innan. Det finns absolut inget att göra där mer än att vänta.

Du kan köpa inträdesbiljett vid grinden eller så köper du en kombinerad buss och inträdesbiljett från busstationen. Det gör att du har båda bussresorna bokade, du har inträdesbiljett så du slipper lägga tid på det när du är framme och det är billigare.

Mer läsning: Japans nästa största nöjesfält – Nagashima Spa Land

Vilken är den bästa berg och dalbanan du åkt?

Comments