Jacob och Frida

tidslinje

Namn: Frida Ode

Ålder: 30

Hemstad: Örebro

Heltidsresenär sen: 2010

På min bucket-list: Jag har en lång lista med massa saker jag vill uppleva, lära mig och göra. Några utav de sakerna är att lära mig kinesiska, surfa och spela gitarr.

Varför har du valt denna livsstil?: För att det gör mig glad! Jag tror på att försöka att leva livet fullt ut och för mig betyder det att följa mina drömmar. För mig är det att resa och utforska nya länder och kulturer och att kunna styra helt över mitt liv och vardag. Att kunna välja helt själv vad och var du vill vara och göra varje dag ger dig en otroligt frihet oh styrka.

Det bästa med att resa: Friheten, äventyren och utmaningarna. Äventyren och utmaningarna är del av resandet och de kommer att finnas överallt I din vardag, de kommer att utveckla dig och göra dig starkare som person och ditt liv roligare.

Yrke: Skid- och dykinstruktör

Språk: Svenska och engelska

Favoritland: Otoligt svårt att säga men några som har en speciell plats I mitt hjärta är Nya Zeeland, Kina, Slovenien, och Indonesien.

Livsmotto: Gör det som dig lycklig! När det inte är kul längre, byt!

Något jag aldrig skulle resa utan: Joggingskor! Vi upptäcker gärna nya platser till fots och ett par bra skor är helt oumbärligt då men också för att jag tränar mycket för att må bra.

Namn: Jacob Ode

Ålder: 29

Hemstad: Trollhättan

På min bucket-list: Jag har faktiskt inte skrivit någon bucket-list. För mig handlar det mer om att må bra och att inte låta livet springa iväg. T.ex. gillar jag att vandra men om jag vandrar i Nepal eller i Brasilien spelar egentligen inte så stor roll så länge jag tycker om det. Så hur vet jag om jag är på rätt väg? Det är då mitt motto kommer i i bilden.

Däremot har jag många skills jag vill lära mig

Varför har du valt denna livsstil?:Livet är för kort för att leva någon annans dröm. Det är så otroligt utvecklande att ta hand om sig själv, leva i nya länder, uppleva nya kulturer. Jag älskar det och har inga planer på att byta livsstil kommande år.

Det bästa med att resa: Tänk dig världen som en godisskål. Om du bor i samma land är det som att alltid äta samma sort, du äter alltid djungelvrål. Du vet inte ens vad för andra smaker det finns och därför vet du inte om du gillar de. Du kanske gillar den godisen du äter men det kanske finns ännu bättre. Du har inte ens upptäckt choklad. Att åka på chartersemester är inte samma sak som att smaka på de här andra godisarna.

Yrke: Skid och dykinstruktör, frilansande fotograf och retuschör

Favoritland: Det här blir väldigt likt Fridas svar men det är faktiskt exakt samma länder som kommer i tankarna. Nya Zeeland, Kina, Slovenien och Indonesien.

Motto: Jag har två motton som jag försöker att leva efter:

  • Det betyder inte att du är på rätt väg bara för att det är en väl upptrampad stig.
  • Gå på magkänslan, så länge du inte är hungrig.

Äter helst: Gatumat! Förra året blev jag kär i kinesisk mat (i Kina, inte 3 små rätter och friterade vårrullar) och när den är lagad med sichuanpeppar blir det aldrig fel. Annars är det mycket asiatiskt som gäller, indisk linsgryta, thailändsk grön curry, kinesiska steamade bullar, indonesisk gado-gado.  Många kanske tror att det är svårt att hitta god mat när man reser som vegan men det är det inte.  Annars går en fruktmiddag allt bra, vad sägs om 2 kg färsk frukt nedhackad till en fruktsallad.

Något oväntat i din reseväska: Vår stavmixer, den gör att vi kan njuta av en fruktsmoothie var som helst eller bara slänga ihop en hummus. Det är alltid lika kul att se ansiktsuttrycken från andra resenärer när vi tar fram den.