Mongoliet – äventyret närmar sig sitt slut

Lifestyle by

Låt oss ta dig med på ett äventyr i Chingis Khans hemland, jättelandet i öst där bister kyla och självständighet för oss fick en helt ny betydelse.

Extradäcksjakt

att_gora_i_mongoliet_05Efter vår första utflykt i Mongoliet och vetskapen om att det ibland kunde började bli svinigt kallt i detta land så hade vi bestämt oss för att skaffa ett extra däck, av säkerhetsskäl. Ungefär som att man tar med regnjacka för att det inte ska börja regna. Vi ville inte bli stående i den här kylan för att invänta hjälp som vi upptäckt kunde ta flera timmar eller dagar om man hade otur.

"Ska vi ge upp?" Frågade Jacob uppgivet när vi besökt 7 olika däckförsäljare utan att hitta någon som ville sälja ett extra däck till oss med tillhörande fälg. Däck fanns det mängder av men fälgarna verkade vara som bortblåsta.

att_gora_i_mongoliet_06"Vi gör ett sista försök, stanna där, de har ju däck, så ger vi upp sen." Svarade jag och pekade på det lilla skjulet som låg lite längre fram på vägen. Utanför stod det en trave med 5 däck uppstaplade.

När jag fått dem att förstå att jag ville ha däck och fälg, förväntade jag mig att de bara skulle skaka på huvudet så som alla andra gjort men till min stora förvåning så nickade den lilla taniga gubben och började riva fram en hög med fälgar i ett hörn. Första fälgen visade sig dock inte passa men han hade en till med fem bultsmönster, och den passade! Vilken otrolig tur vi hade! Glada och nöjda över vårt inköp åkte vi tillbaka till hotellet.

Bra väg och "vanlig" väg

att_gora_i_mongoliet_02När vi frågade på hotellet hur vägen till nästa stad skulle vara så fick vi till svar att 7 mil skulle vara bra väg och de resterande 23 milen skulle vara "vanlig väg". Vanlig väg, ja det kan ju bli intressant att se vad de menar med det, våra tidigare väg upplevelser i Mongoliet var att kvaliteten är minst sagt varierande.

Mer läsning: Mongoliet ett utomjordiskt äventyr på jorden

Tjejen på hotellet hade rätt, de första 7 milen var en bra nybyggd landsväg där vi lätt kunde blåsa på i närmare 90 km/h. Sen började den "vanliga" vägen villken innebar en grusväg som gick längs med den nya vägen som var under konstruktion. Den var gropig och hålig och korsade fram och tillbaka över vägbygget. Från och till passerade vi stycken där det bildats som små vågor på vägen som jag och mina systrar kallade tvättbräda när vi var små. Hela bilen skakade så pass att jag trodde att allt skulle rasa samman och mina tänder skallrade värre än värsta skallerormen. Snitthastigheten gick ner till 30 km/h och varje gång vi var uppe i 50 firade vi med ett hejarop!

En herde dyker upp

att_gora_i_mongoliet_03"Alltså var kommer de ifrån? " sa Jacob plötsligt när vi precis passerat en stor flock med får och deras herde. Det var flera mil sedan vi sett något som liknad bebyggelse och det var minst lika långt åt andra hållet, enligt kartan. Det är något som vi fortfarande undrar över, alla dess herdar, en del går till fots och andra rider. Var sover de och var är de påväg?

att_gora_i_mongoliet_08Det måste vara ett otroligt tufft jobb. Att dagarna i ända valla dessa får, hästar, getter och kor i den bistra kylan som nu kommit och som inte verkade ha en enda tanke på att släppa sitt järngrepp om Mongoliets landsbyggd. Det var minusgrader hela dagarna och vindarna blåste svinkallt. Jag var otroligt glad att jag inte behövde vara där ute i kylan och få vinden rakt i ansiktet.

Termostatbyte

att_gora_i_mongoliet_09Vi hade upptäkt för ett par dagar sen då temperaturerna började krypa långt nedanför -10 att bilen tyckte att det var sjukt jobbigt att hålla värmen i denna bistra kyla. Motorn blev inte varm när vi körde och då gick det såklart heller inte att få nån värme i kupén. Inte kul alls, det slutade med att jag satt nedkurad i min sovsäck för att hålla värmen när jag inte körde. Vi vände oss till våra trogna följare, vänner och familj på Facebook för att be om råd och alla svarade att det antagligen var fel på termostaten. Vilket var helt rätt för nu när det är bytt är det inga problem alls.

Natur

mongoliet_landskapLandskapen som passerar utanför bilfönstret fascinerar mig på ett sätt få länder fascinerat mig tidigare, det känns nästan som jag hamnat på en annan planet. Det är så otroligt vackert med sina milsvida stäpper som omgärdas av berg i horisonten. Områden med rullande kullar bryts av med röda klippor som påminner om lavasten och flerfärgade bergsväggar som går i gult, rött och grönt.

att_gora_i_mongoliet_10Det är ett kargt och hårt klimat där inget verkar växa, bara det gula gräset verkar stå emot det hårda klimatets påfrestningar. Jag har inte sett ett enda träd eller buske förutom i städerna på hela vår 180 mil långa resa genom Mongoliet. Och oftast är vi helt ensamma. Det kan gå timmar utan att vi möter eller ser en annan bil eller människa. Ibland passerade vi flockar med djur, ofta helt ensamma och tillsynes vilda men de är de inte.

Människorna

att_gora_i_mongoliet_01Det som förundrar mig allra mest är människorna som bor här, mitt ute i ingenstans, en ensam familj i sin ger (traditionerligs tält), mil i från närmaste bebyggelse. Jag tänker att de måste vara otroligt tuffa och självständiga, människor som bor här. Tänk dig att bo i ett tält ( i ochförsig ett rejält ett) 5 timmars bilfärd från närmaste by och det blir – 40 grader ute. Det verkar inte gå att odla något. Vad gör man?

Kharkhorin

att_gora_i_mongoliet_12För över 800 år sedan när Chinggis Khan levde och styrde det Mongoliska riket var det här huvudstaden under en kort tid. Det var en central handelsplats och i dagsläget finns det många intressanta utgrävningar och tempel här.  att_gora_i_mongoliet_13

Ulaanbaatar vår resas slutmål

att_gora_i_mongoliet_11Efter drygt en vecka i Mongoliet rullar vi nu in i huvudstaden, Ulaanbaator. Som är slutdestinationen på den här delen av vår resa. Det känns galet, konstigt och underbart. Här kommer vår vän Daniel att ta över Stripie och köra hen tillbaka till Sverige medan vi flyger till Thailand för att jobba med dykning. Mer om allt detta kommer i ett alldeles eget inlägg om några dagar.

Vad tycker du om resan? Är det något du skulle vilja göra?

Comments