Everyday Explorers

Tänk dig att du sitter i skuggan av en kokospalm på en kritvit sandstrand, känner hur en bris fläktar din kropp, det turkosblå havet breder ut dig framför dig och du vet att där under ytan ligger ett färgsprakande korallandskap som bara väntar på att du ska utforska det iförd simfötter och snorkel.

Eller att du följer en slingrande stig, du får ducka under lianer, du hör fåglarna tjattra och aporna skrika runt omkring dig i den täta regnskogen där du är på helspänn och håller noga koll på varenda rörelse i trädkronorna för att få se en skymt av de sällsynta orangutangerna.

Om vi säger att du kan uppleva detta och det behöver inte kosta massa pengar, tror du oss då?

Eller att det går att kombinera med jobb och plugg?

För sex år sedan var det det här vi drömde om – då hade vi ingen aning, men vi tog språnget och gav oss ut på resande fot.

Och en sak vet vi säkert:

Vi ångrar oss inte en sekund.

Vi heter Frida och Jacob, och de senaste sex åren har vi rest jorden runt i princip non stop – utan att starta med en fet reskassa, utan att ha en i förväg uttänkt plan, och utan att jobba mer än vi velat.

I den här bloggen kommer du att få ta del av samtliga av våra äventyr från många och olika länder, och vi kommer att ösa våra bästa lärdomar och tips som vi har samlat på oss under årens lopp över dig.

Du kommer också att få följa med oss "live" på vårt största projekt någonsin: Vår två-åriga jorden runt resa i bil som bokstavligen kommer att slingra sig fram över fem kontinenter – ett äventyr på en helt ny nivå!

Vem är Everyday Explorers för?

Vi skriver den här bloggen till dig som vill resa mer – mycket mer – än du gör just nu.

Everyday Explorers är för dig som drömmer om att utforska världen och leva ett liv där du njuter av varje dag och inte bara följer med i ekorrhjulet. Vi visar att det finns en annan livsstil. Du kanske redan springer i hjulet och vill ut eller är på väg att gå direkt från gymnasiet till en utbildning för att hoppa på karriärjakten. Vi vill att du stannar upp och tänker efter varför du gör det.

Så, om du själv drömmer om att ha en livsstil med mycket mer av den underbara frihet, de häftiga spontana möten och den enorma personliga utveckling som en resande livsstil kan ge dig, så tycker vi att du ska fylla i din e-postadress nu direkt och följa med oss på den här resan: I den här bloggen kommer du att få allt du behöver för att bokstavligt talat säga upp dig, packa väskorna, och resa iväg idag.

Keep exploring och varmt välkommen hit, vi hörs snart!

/ Frida & Jacob