Revolut – vårt senaste betalkort

Lifestyle by

Från sekunden jag får mitt Revolutkort känner jag att det är något speciellt. Det är som skillnaden mellan att köpa en Macbook och en PC. Det är en känsla och upplevelse. Kortet är snyggt förpackat, inte fastsatt på ett papper med en klibbig klump. Appen är stilren och användarvänlig, inte långsam och krånglig. Det är helt enkelt så en bank skulle se ut idag om den startades idag.

Jag läste tidigt om Revolut men hoppade inte på tåget. Sedan började jag höra från vänner att de använde Revolut, alla verkade nöjda. Nu har det gått ett år sedan jag fick mitt Revolut och jag måste säga att jag är helnöjd!

För er som aldrig hört talas om Revolut, låt oss börja från början.

Vad är revolut?

I kort är det:

 • En app för att hantera pengar
 • Ett betalkort (Visa eller Mastercard)
 • Ett användarvänligt och transparent system.

Revolut är en av alla betallösningar som vuxit fram de senaste åren. När storbankerna inte hunnit med i utvecklingen, inte uppfyllt dagens kunders önskemål på användarvänlighet, teknik och tagit ut hög avgifter så har det skapats en ny niche för dagens globala medborgare.

Det har möjliggjorts av en ny livsstil med mer resande där digitala nomader går i spetsen och utvecklingen av teknik.

Kort om Revolut

Revolut är ett UK-baserat företag som startades 2015 och tillhandahåller olika betaltjänster. Det är i dagsläget det snabbast växande Fintech företaget i Europa! (Fintech = financial technology).

 • 10 miljoner vanliga användare
 • 100´000 affärskunder
 • 1500 anställda globalt
 • I början av 2018 var de värderade till 1.7 miljarder USD

Som ni ser på siffrorna är det ett ganska stort bolag.

Varför jag tycker om Revolut

Det är gratis att skaffa

Det kostar inget att registrera sig och få sitt VISA-kort. Vi rekommenderar alla som reser någonstans att ha 2 betalkort med sig.

Konto i flera valutor

Något fantastiskt bra för oss som bor och jobbar utomlands. Och för alla som någongång reser.

I en vanlig bank har du ett konto för svenska kronor. På Revolut kan du ha ett Euro-konto, ett USD-konto, ett Thai baht-konto osv. De erbjuder 25 valutor.

Varför skulle du vilja ha alla de här kontona?

Betala och uttag: När du tar ut pengar på din semester växlas pengarna till den lokala valutan och du får en växelkurs som sällan är den bästa plus att du ofta får valutapåslag. Nu kan du istället flytta pengarna från ditt svenska konto till ditt Euro-konto och då ta ut pengar i Euro, alltså slipper du växelkursen och det finns inget valutapåslag.

Samma gäller när du köper saker i butiker eller betalar på restaurang. Det är också väldigt bra om du ska köpa något online från utlandet då du kan handla i lokalvaluta. Revolut tar ingen växelavgift och använder de officiella växelkurserna, vilket är en dold avgift hos de flesta andra bankerna.

Exempel: En bok på Amazon kostar 29 USD. Med Revolut blir det 288 kr och med ett vanligt bankkort 293 kr, alltså 1,6% påslag.

Inkomst: Om du får betalningar i t.ex. Euro eller USD så slipper du även här att växla och kan ta emot betalningarna i de valutorna.

I korta drag, mer för dig, mindre för banken.

App

Att ha en app är i sig inget unikt men att ha en användarvänlig app med funktioner som hör hemma i det här årtiondet är däremot unikt.

Många banker erbjuder möjligheten att stänga bankkortet för olika regioner vad och här kommer det häftiga med Revolut. Med telefonens GPS känner appen av vart den är och du kan sätta att kortet och appen måste vara i samma stad för att användas!!!

Du kan såklart också stänga av magnetremsan, tap-funktionen på kortet, inaktivera kortet och aktivera det igen, flytta pengar mellan olika valutor och konto, byta pinkod när du vill och massa annat.

Virtuellt bankkort

I appen kan du skapa ett virtuellt kort som du använder vid onlineköp. Så du behöver alltså inte ange ditt fysiska bankkorts nummer när du handlar online. Det innebär att om dina kortuppgifter blir stulna kan du spärra ditt virtuella kort, genast skapa ett nytt och ditt fysiska kort är aldrig utsatt för risk. Du kan såklart även sätta en betalgräns för varje överföring.

Om man är Premium eller Metallkund (betalversionerna) så kan man även få ett unikt virtuellt bankkort för varje köp, alltså gör du ett köp, numret blir inaktivt och i appen får du ett nytt kortnummer för nästa gång du handlar. Med andra ord, ännu säkrare för dig.

Min upplevelse

När jag beställde mitt bankkort från min vanliga bank skickades det till min bokföringsadress. Jag var utomlands så kunde inte hämta ut det och mina föräldrar fick inte trots att de hade fullmakt, visst är det fantastiskt med säkra postsystem. Banken kunde omöjligt göra något åt det utan kortet skickades tillbaka till banken.

Spola fram tiden några år och så beställde jag Revolut. Jag beställde på en onsdag, kommande måndag anlände kortet till min adress, i Kina!!! Utan extra kostnad. (Premiumtjänst, inte Standardkort)

Nackdelar med Revolut

Självklart är inte allt guld och gröna skogar.

Helgöverföring

Om du flyttar pengar mellan dina olika valutor under vardagar får du den officiella växelkursen men om du väljer att flytta på helger så lägger de på en procentsats på din överföring. Så det är väldigt lätt att undvika den här avgiften genom att se till att du flyttar pengar på vardagar.

Snabb överföring

Revolut erbjuder snabba överföringar som kostar lite extra, annars får man vänta en dag eller två på överföringen. Igen, du tar dig smidigt runt det här genom att planera lite.

Uttagsavgift

Du kan ta ut 2000 kr i månaden gratis (4000 kr om du har Premium) så det är en ganska låg summa. Vårt sätt att lösa det är att betala med kortet när vi kan (maxbeloppet är för uttag, inte betala) och om vi behöver mer kontanter har vi vårt andra bankkort som också erbjuder gratis uttag.

Hur skaffar jag Revolut?

 1. Klicka på den här länken för att komma till Revoluts hemsida och börja registreringsprocessen. Det är en affiliatelänk, du får ett gratis bankkort, vi får en bonus från Revolut så win-win.
 2. Ladda ner appen till din telefon. De har i dagsläget bara en app, du kan inte göra betalärenden via datorn.
 3. Verifiera din identitet och fyll i alla dina uppgifter. För det här behöver du ditt pass eller ID-kort.
 4. Beställ ett bankkort.

Använder du Revolut? Vad tycker du?

Comments