Bygga husbil: Tömma bilen

Lifestyle by

Första dagen och dags att tömma bilen och plocka ur hyllsystemet, golv, väggar och annat vi inte vill ha. Jag sätter mig bakom ratten för att flytta bilen. Inget händer. Klockan och trippmätaren är nollställda. Batteriet är HELT tomt! Vi puttar ut bilen på gatan och lämnar den där. Vilken underbar start.

byggahusbil_vwcamper_01

Dag 2.

Frida åker till Örebro och vår vän Daniel kommer förbi. Han är elektriker och har en hel del användbara verktyg. När vi växte upp spenderade vi somrarna med att bygga kojor uppe i träden. Det här är väl samma sak, eller?

byggahusbil_vwcamper_03

Väggen bakom förarsätet och hyllsystemet är byggt för Göteborgs Energi. Vilket jävla bygge. Först trodde vi att vi kunde plocka bort några bultar i hörnen och lyfta ut allt men så fel vi hade.

Allt var byggt på plats och nitades fast allt eftersom det byggdes. Det var bara att ta fram borren och börja. Mer än 50 nitar senare och 2 timmar hade vi lyckats plocka bort väggen och hyllorna.

Golvet satt med massa skruv och över hälften var fyllda med gega och bös så de gick inte att skruva upp utan vi fick ta kofoten.

Väggarna var i två lager, ett metallgaller som var nitat och bakom originalväggen som satt med plastskruvar.

byggahusbil_vwcamper_04

TIPS! Vi har plockat ut golvet och väggarna hela. Vi kommer senare behöva såga till nya skivor och anpassa isolering för att sätta in och kan då använda de som mallar för att slippa mäta så mycket.

Skåpvärmaren verkar vara fastskruvad underifrån, tar den en annan dag. Sedan har vi en enorm gastank vi troligtvis vill ta ur. Måste höra med några bilkunniga vänner hur det görs och om det går att sälja.

byggahusbil_vwcamper_02

På kvällen lånade jag pappas batteriladdare. Hoppas att batteriet är laddat och bra imorgon. Planen är att göra rent golvet på smuts och olja, ta ut värmaren och plocka ner taket. Det stora blir nog att ta bort gastanken

Comments